Отборът на ЦСКА е вторият финалист в тазгодишното издание на

...
Отборът на ЦСКА е вторият финалист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Много силен ЦСКА победи Лудогорец и е на финал за Купата отново!

Отборът на ЦСКА е вторият финалист в тазгодишното издание на шампионата за националната купа. " Червените " си уредиха билет за конфликта на 19 май против Арда по допустимо най-бляскавия метод, елиминирайки на полуфиналите огромния противник Лудогорец. След 1:1 в столицата преди седмицата, този следобяд селекцията на Любослав Пенев изигра един от най-силните си мачове през сезона, като се наложи изцяло справедливо с 2:1.

" Армейците " бяха оптимално ефикасни в нападателен проект, а огромният воин в техните редици се споделяше Енрике Рафаел. Бразилецът поведе своите с ранно попадение в 3-ата минута, а по-късно асистира и за решаващия голов изстрел на Георги Йомов.
 Снимка 527022
Източник:

Лудогорец по този начин и не откри съответните похвати, посредством които да се върне в огромния мач. Прекалено късно падна и голът за 1:2 на Елвис Ману (72 " ), оказал се извънредно непълен. Преди това гредата бе блъснал най-хубавият в техните редици Кирил Десподов.

Турнирният конфликт бе оцветен и с три червени картона. Всички те бяха дадени в 85-ата минута, когато Алекс Сантана бе изпъден поради брутално нарушаване против Митков. Тръгналият да брани младока Любослав Пенев бе изпратен на трибуните, а пък интензивният в мелето Иван Турицов получи второ публично предизвестие.
 Лудогорец - ЦСКА 1:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Лудогорец - ЦСКА 1:2 (Развой на срещата по минути)

" Червените " са на край!

По този метод " орлите " още веднъж би трябвало да се простят с фантазиите си за Купата. Любослав Пенев за първи път в треньорската си кариера пък ще управлява тим в директна борба за второто по значителност отличие в България. ЦСКА още веднъж съблюдава традицията в никакъв случай да не губи в тази конкуренция от " зелените ".
 Снимка 527025
Източник:

В самото начало на полуфинала-реванш, домакините пробваха да респектират противника си с висока преса. Донякъде тя даде резултат, като докара до неточности в подаванията на някои " червени " футболисти.

Интригата в Разград стана още по-сериозна в третата минута, когато ЦСКА се добра до скъпо попадение в своя актив. Амос Юга и Жорди Кайседо комбинираха ловко на тъча, което разреши на еквадореца да се понесе мощно към наказателното поле на " орлите ". Оливие Вердон опитва всичко разрешено, с цел да спре нападателя на ЦСКА, само че в решителния момент той съумя да пусне към присъединилия се в офанзива Рафаел Енрике. Бразилецът се възползва оптимално и елегантно над плонжа на Кахлина означи за столичния гранд.

Селекцията на Любослав Пенев напълно можеше да отчая " зелените ", в случай че Мено Кох имаше по-точен мерник в шестата минута. Тогава нидерландецът скочи най-високо при центриране от корнер, само че насочването му с глава мина над горната греда.

Отговорът на Лудогорец бе факт след към десетина минути. Тогава Кирил Десподов заложи на ексцентричното и от сложна позиция реши да насочи непосредствено към вратата едно статично състояние. Изстрелът му се оказа успешен, само че Густаво Бусато внимаваше и с една ръка мазета в корнер.
 Снимка 527026
Източник:

Макар и на един крайник, изпитващият болки капитан на ЦСКА - Тиаго, можеше да означи скъп втори гол в 21-ата минута. Тогава Жорди Кайседо центрира чудесно за португалския плеймейкър, който насочи привидно идеален изстрел с глава. Такава обаче действително бе намесата на Кристиян Кахлина. Хърватският вратар на Лудогорец се протегна оптимално и избави акробатично.

Голям проблем сполетя треньорския щаб на ЦСКА в 26-ата минута. След няколко опита да " стисне зъби " и доиграе срещата даже на " един крайник ", капитанът Тиаго послуша съвета на " алените " доктори и даде единодушието си да бъде сменен наложително. В неговата роля се наложи да влиза новото попълнение Феде Варела.

Подобен малшанс не бе икономисан и на домакините. Абел Анисе пострада при едно единоборство и се оказа, че също би трябвало да напусне предварително терена. Валдас Дамбраускас реши да пусне вместо мадагаскареца младежкия национал Доминик Янков.
 Снимка 527028
Източник:

ЦСКА направи голяма крачка към финала за националното отличие с втори гол в 36-ата минута. Феде Варела показва неотстъпчивост и макар шпагата на Григоре съумя наново да изостри офанзивата за " армейците ". Вторият му опит беше приемлив, защото неговият пас откри Рафаел Енрике. Авторът на първото попадение подвигна главата и видя непокрития на далечна греда Георги Йомов. Центрирането му стигна тъкмо до българския национал, който от няколко метра нямаше по какъв начин да сгреши.

Минута преди почивката, двата отбора се хванаха за гушите, откакто напрежение край тъча породи сред Жордан Икоко и Енрике Рафаел. Крайният защитник на Лудогорец беше основател на абсурда, като даже опитва да ритне бразилеца от ЦСКА при спряна игра. Георги Кабаков обаче взе решение да не взима крути ограничения, наказвайки го единствено с публично предизвестие.
 Снимка 527029
Източник:

На полувремето Валдас Дамбраускас предприе промяна и имащият жълт картон Икоко беше сменен от Сисиньо. Лудогорец пък заигра безпределно офанзивно и понижи до трима бранителите пред Кахлина.

Кирил Десподов центрира остро от фаул в 50-ата минута. Бързата топка стигна до Григоре, само че още преди румънецът да опита изстрел, той беше блокиран ловко от Жеферсон.

Качествените офанзиви на ЦСКА продължиха и след почивката. Жорди Кайседо още веднъж бе напуснал нормалната си позиция в офанзива, като този път центрира прелестно за непокрития още веднъж на далечна греда Георги Йомов. Крилото на столичани имаше цялото време на света, с цел да спре кълбото на гърди и шутира доста мощно. Кристиян Кахлина обаче отново бе на нужната висота и отърва " орлите " от трети гол.
 Снимка 527036
Източник:

Проблемите в Лудогорец бяха напълно очевидни, като " орлите " сгрешиха при изнасянето на топката в 59-ата минута. Шансът пред ЦСКА можеше да бъде употребен надалеч по-добре от Георги Йомов, който не помни за отборната игра и стреля безпределно неопределено, вместо да комбинира с Кайседо.

Това, че №11 беше най-хубавият в редиците на разградчани се потвърди и в 64-ата минута. В този миг Десподов завъртя добре топката от фаул, само че единствено с цел да види по какъв начин тя се отбива в страничната греда на " армейците ".
 Арда победи Славия с 1:0 и се класира на край за Купата на България
Арда взе реванша със Славия и е на исторически първи край за Купата на България

Освободен от Левски се трансформира в воин за селекцията на Николай Киров

Уругваецът Федерико Варела можеше да увенчае положителното си включване в полуфинала-реванш с попадение, когато светлинното табло отброяваше 70-ата минута. Нисичкият техничар се озова на стрелкова позиция, само че за кой ли път Кахлина избави по доминантен метод.
 Снимка 527035
Източник:

Лудогорските очаквания се съживиха в 72-ата минута. Резултатът стана 1:2, когато Сисиньо опитва пас, който след благополучен рикошет доближи до Вандерсон. Капитанът на домакините продължи с пета за резервата Елвис Ману, който макар намесата на Бусато, съумя да осъществя.

Пет минути преди последния съдийски сигнал, на " Хювефарма Арена " стана повече от горещо. Алекс Сантана изгуби разсъдъка си за момент и влезе безумно в краката на Митко Митков. Всичко това отприщи скандал сред него и старши-треньора на ЦСКА - Любослав Пенев. От това си изпатиха и двамата, които бяха изгонени от Георги Кабаков. Втори жълт картон при мелето получи и Иван Турицов от гостите, което остави и двете селекции с човек по-малко до края.

До края нервите в Разград бяха отлична вест за " алените ", които официализираха класирането си на край за Купата на България. Необходимо е да отбележим, че това се случва за втора поредна година.
 Снимка 527034
Източник:

Финалът за Купата на Българя е плануван за 19 май и ще се играе на националния стадион " Васил Левски ". Там противник на днешния победител е Арда (Кърджали).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР