Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 елитния украински Ингулец

...
Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 елитния украински Ингулец
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с победа над украинци

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 елитния украински Ингулец в другарски мач на турска земя. “Червените” играха доста мощно през първото полувреме, когато паднаха и трите гола в срещата.

В 5-ата минута Георги Русев центрира отляво рисково от директен свободен удар. Ивайло Чочев засече с глава, само че вратарят на украинците избави. В 10-ата минута българският отбор въпреки всичко съумя да поведе. Васил Шопов лиши топката от бранител в жълто и напредна в наказателното поле. Вратарят Клишук излезе, само че в последния миг Шопов съумя да чукне топката към Алекс Колев, който от чиста позиция вкара в опразнената врата.

В идващите минути ЦСКА 1948 стояха малко по-добре на терена, само че като цяло двата отбора бяха равностойни. Нападения имаше и към двете порти, само че без особена заплаха за нито един от двамата вратари.

В 30-ата минута обаче доста хубава офанзива на “червените” опъна мрежата на Ингулец за повторно. Взаимодействие сред Галин Иванов, Алекс Колев и Лазар Марин разреши на последния да напредне добре по крилото и да пусне изострен пас по земя към наказателното поле. Там кълбото стигна до Георги Русев, който от близка отдалеченост порази вратата на Клишук – 2:0.

Седем минути по-късно Галин Иванов стреля мощно от воле, само че не съумя да откри очертанията на вратата. Въпреки по-добрата си игра, “червените” позволиха гол преди края на първата част, откакто центриране към наказателното поле свари отбраната на българите неподготвена. Топката бе подадена към Клименко, той съумя да поеме и да откри Головкин, който прониза Дани Наумов за 2:1 с прекрасен удар от границата на вратарското поле.

В последните секунди украинците натиснаха родния отбор, като момчетата на Ники Киров трябваше да останат съсредоточени, с цел да не позволен изравнително попадение. Все отново до такова не се стигна и ЦСКА 1948 бе с задатък на почивката.

В началото на второто полувреме “червените” не посочваха играта от първите 45 минути и изгубиха остротата на офанзивата си. Така най-вече Ингулец владееше топката, като действието се развиваше или в половината на българите, или към центъра на терена.

В идващите минути неналичието на съществени положения още веднъж властваше над мача. В 75-ата минута футболист на отбора от Украйна стреля с глава, само че извънредно неопределено. В 82-ата минута Дани Наумов се регистрира с добра интервенция, с цел да резервира резултата, а по-късно и Сашо Александрво мазета от голлинията при добавката.

Две минути по-късно Димитър Пиргов стреля добре с глава след осъществяване на ъглов удар, само че за злощастие на българския отбор изпрати топката в навън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР