Отборът на Цървена звезда шокира Ливърпул, като постигна победа с

...
Отборът на Цървена звезда шокира Ливърпул, като постигна победа с
Коментари Харесай

Цървена звезда шокира слаб Ливърпул и завърза “групата на смъртта в ШЛ

Отборът на Цървена звезда шокира Ливърпул, като реализира победа с 2:0 като хазаин в дуел от група C на Шампионска лига. И двете попадения паднаха през първата част, и бяха дело на Милан Павков, който хвърли в възторг препълнения " Мала Маракана ".
По този метод нещата в групата се завързаха още повече преди късния деубой довечера сред Наполи и ПСЖ. Мърсисайдци са водачи с 6 точки, неаполитанци са с 5, а парижани и Звезда имат по 4 точки.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първите 15-ина минути изненадващо или не Ливърпул не съумя да вземе самодейността и даже не съумя да сътвори рисково състояние. Първото такова бе за домакините. След осъществяване на корнер
Вуядин Савич откри пространство, с цел да овладее топката от корнера и шутира, само че опитът му мина прекомерно настрана от дясната греда. Две минути по-късно и мърсисайдци като по знамение не откриха резултата. Даниел Стъридж бе оставен безусловно самичък в наказателното поле, само че ударът му мина над напречната греда.
В 22` Звезда откри резултата. Марко Марин центрира фантастично в наказателното поле от ъгловия удар и Милан Павков се оказа този, който скочи най-високо, с цел да насочи удара си с глава във вътрешната страна на левия дирек.
7 минути по-късно сръбският отбор нанесе и втори удар. Отново Павков, този път подмина бранителите и си освободи пространство, шутира от далечно разстояние за 2:0.
В 33` Вайналдум посрещна центриране на границата на пеналтерията и отигра с глава към десния ъгъл, само че един от бранителите блокира опита му. Малко по-късно Адам Лалана скочи високо, с цел да засече прехвърлящо подаване в наказателното поле, само че един от противниците беше на вярното място в точното време, с цел да осуети заплахата. До края на полувремето гостите по този начин и не съумяха да притиснат противника си.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Ливърпул стартира с напън през втората част. Това бе и първият път првз дуела, в който съумяха да наложат надзор върху протичащото се на терена. Дори нацелиха и греда, само че след станал рикошет.
В 70` Борян боксира, след което топката попадна в Мохамед Салах, който шутира от наказателното поле, само че нацели гредата.
В 79` високо подаване откри Мохамед Салах, коойто бе свободен в наказателното поле, той преодоля вратаря с удар по трева, само че топката беше избита на голлинията от бранител и следващ пропуск за египтянина. В добавеното време Салах имаше нова опция, само че Борян още веднъж избави, макар че преди този момент имаше и лек рикошет.
Всичко за Шампионската лига четете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР