Отборът на Царско село допусна първо поражение в контролните мачове.

...
Отборът на Царско село допусна първо поражение в контролните мачове.
Коментари Харесай

Царско село с първо поражение в контролите

Отборът на Царско село позволи първо проваляне в контролните мачове. Футболистите на Никола Спасов отстъпиха с 0:1 на полския първокласен Раков Честохова. Единственото попадение в срещата падна в 89-ата минута, като поляците се възползваха от дребното грешки в играта на „ царете “.

След успеха против Урал Царско село направи още веднъж добър мач, само че несъсредоточеността в завършващата фаза лиши тима даже от успеха. В много моменти от дуела футболистите на Царско село диктуваха темпото и играта, само че шансът този път обърна тил.

Титуляр за Царско село стартира Лудсинио Маренго, който кара експериментален интервал в тима. Холандецът дойде преди два дни в лагера на отбора в Кипър и през днешния ден направи дебют. През второто полувреме в игра се появи и младия съветски централен бранител Максим Евтингеев, който също ще се опита да впечатли Никола Спасов.

Първото полувреме бе равностойно, само че Царско село имаше повече забавни офанзиви. Най-чистото състояние за „ царете “ бе в 23-ата минута, когато след центриране от ъглов удар, Шарлестон игра с глава, само че вратаря на поляците с тъга избави. До почивката футболистите на Никола Спасов насочиха още няколко далечни удари към вратата на противника, само че по този начин и не съумяха да отбележат.

Малко преди почивката Раков имаше късмет да поведе в резултата. Реферът отсъди дузпа за нарушаване на Мартин Димитров в личното си наказателно поле. Стражът на Царско село обаче майсторски съумя да избави удара на собствен противник от бялата точка. Минута по-късно отново Димитров реагира добре при шут от директен свободен удар и не разреши на топката да посети мрежата му.

Второто полувреме не се различаваше доста от първото. В началото поляците направиха няколко забавни офанзиви, само че в следствие Царско село имаше повече голови положения. Най-чистата обстановка бе в 75-ата минута. Ивайло Марков центрира от ляво, Андерсон смъкна топката с глава и отблизо разстояние Георги Минчев я изпрати в навън. В 79-ата минута Уесли Ната се опита да тормози вратаря на Раков с шут от директен свободен удар, само че дистанцията бе прекомерно сериозна, с цел да се стигне до заплаха.

В 88-ата минута се отвори нова добра опция пред Минчев, който получи центриране от дясно, само че не доближи до топката и тя излезе в навън.

Малко преди края на мача футболистите на Раков имаха своя златен късмет да отбележат, само че прелестна интервенция на Реян Даскалов предотврати попадението. Минутка по-късно обаче падна гол. След центриране от дясно Анджей Нивиулис бе оставен непокрит в наказателното поле и от близка отдалеченост с глава вкара за 0:1.

Веднага след контролата тимът се прибира в България, а идната инспекция е планувана за петък 31 януари против Ботев в Пловдив.

ЦАРСКО СЕЛО – РАКОВ ЧЕСТОХОВА 0:1
0:1 Анджен Нивиулис 89

ЦАРСКО СЕЛО: Мартин Димитров, Реян Даскалов, Мартин Кавдански (65 – Максим Евтингеев), Шарлестон, Ивайло Марков, Илия Джамов (46 – Георги Минчев), Антонио Георгиев, Дилан Бахамбула (65 – Андерсон Кордейро), Уесли Ната, Лудсинио Маренго (65 – Октавио Мантека), Мирослав Будинов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР