Отборът на Трипъл-дабъл е първият полуфиналист в Трета дивизия на

...
Отборът на Трипъл-дабъл е първият полуфиналист в Трета дивизия на
Коментари Харесай

28 точки на Паничерски елиминираха Кралете, Фантомс остават в играта

Отборът на Трипъл-дабъл е първият полуфиналист в Трета дивизия на НАЛБ. Това се случи след успеха на отбора над Кралете с 86:77 (20:24, 20:11, 25:14, 21:28), като по този метод спечелилите чакат развръзката от серията сред Форест Бойс Ботевград и Джедай Мастърс, с цел да схванат противника си в идната фаза.

Кралете започнаха срещата доста мощно и стигнаха до съвсем двуцифрена преднина, само че от втората част нататък водачът на Трипъл-дабъл Иван Паничерски и тимът му просто не оставиха късмет на съперниците си.

Паничерски още веднъж бе водещ изпълнител с 28 точки и 13 битки за бронзовите медалисти от Четвърта дивизия за предишния сезон. Капитанът Борислав Стаменов и Свилен Симанов нанизаха по 17 пункта и сграбчиха по 12 битки, а с 13 точки и 7 овладени топки остана Златко Атанасов.
За Кралете Антон Начев означи 21 точки, взе 7 битки и направи 7 асистенции, Цветан Михайлов също осъществя 21 точки от пейката, дружно с 6 овладени топки, Тодор Енев добави 14 точки, а Станислав Петров завърши с 10 пункта и 9 битки.

Вицешампионите на Втора дивизия от предишния сезон Фантомс съумяха да си извоюват доста сложен триумф над Дървоядите с 63:62 (15:12, 19:23, 16:7, 13:20), с който се отърваха от елиминация и оставят всичко да се реши в третия мач. С успеха на " фантомите " четвъртфиналната серия се изравнява при 1-1, като полуфиналистът ще бъде решен в сряда от 19:00

През огромна част от времето срещата вървеше равностойно, само че това се промени след 14 безответни точки за Фантомс, които изстреляха отбора към 8-точков задатък преди финалните 10 минути. Дървоядите последователно стопиха недостига си до края на интервала, само че в самия завършек на срещата позволиха неточност. При резултат 63-62 за Фантомс центърът на спечелилите Калеб Акенс пропусна два наказателни, само че си взе битката в нахлуване, а по-късно не бе фаулиран и времето на часовника изтече.

Деян Вълчев се разписа с 14 точки и 7 асистенции за Фантомс. С 13 точки и 9 битки остана Григор Божилов, а " дабъл-дабъл " от 12 пункта и 10 овладени топки записа Радостин Радков. Калеб Акенс за следващ път бе цар на битките - 22 овладени топки. Димитър Колев приключи с 16/7/6 за Дървоядите, а Георги Симеонов и Димо Дингозов нанизаха по 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ

ПРОГРАМА

Снимки: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР