Отборът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) повтвърди, че

...
Отборът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) повтвърди, че
Коментари Харесай

Тойота потвърди Ожие за рали „Нова Зеландия“

Отборът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) повтвърди, че настоящият международен отличник Себастиен Ожие ще вземе присъединяване в 11-я кръг от шампионата – рали „ Нова Зеландия “.      

Както е известно през 2022 година французинът взе участие в WRC с лимитирана стратегия, като досега той започва с три от първите осем ралита за годината. В „ Монте Карло “ през януари Ожие бе покрай успеха, след един колосален двубой със Себастиен Льоб, в който един провал на Ожие в последния стадий разреши на деветкратния първенец да завоюва.
 Хюндай разгласи с кои водачи ще взе участие в рали „ Нова Зеландия “ Хюндай разгласи с кои водачи ще взе участие в рали „ Нова Зеландия “
Другите две присъединяване на Ожие през годината пристигнаха на тежките макадамови ралита „ Португалия “ и „ Сафари “. В Португалия французинът отпадна в първия ден, след което се върна в конкуренцията по системата „ супер рали “ и приключи 51-ви. В Кения пък Ожие приключи на четвъртото място, зад тримата си съотборници в Тойота – Кале Рованпера, Елфин Еванс и Такамото Кацута.
 За първи път този сезон Ожие няма да кара с Льоб За първи път този сезон Ожие няма да кара с Льоб
Рали „ Нова Зеландия “ ще се организира от 30 септември до 2 октомври, а преди този момент в края на идната седмица ще бъде и гръцкото рали „ Акрополис “. В него както е известно своя четвърти старт за сезона ще направи Льоб. В южната ни съседка обаче Ожие няма да започва, като по този метод „ Акрополис “ ще бъде първото рали от началото на сезона, в което единствено един от двамта френски първенци ще започва.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР