Отборът на Торонто Раптърс надигра като гост действащия двукратен шампион

...
Отборът на Торонто Раптърс надигра като гост действащия двукратен шампион
Коментари Харесай

Раптърс са на крачка от първа титла след нов успех в Оукланд

Отборът на Торонто Раптърс надигра като посетител настоящия повторен първенец Голдън Стейт Уориърс със 105:92 в мач номер 4 от финалната серия в НБА. За домакините в игра се завърна Клей Томпсън, който пропусна предходния конфликт в „ Оракъл “, само че „ воините “ излязоха на паркета още веднъж без Кевин Дюрант.

Срещата стартира по-добре за възпитаниците на Стив Кър, които отвориха рано-рано двуцифрена разлика с „ динозаврите “ в търсене на равнене в общия резултат. След края на първата четвърт те водеха с шест пункта, а на огромната отмора задатъкът им бе от 4 – 46:42.

Емблематичната за Уориърс трета четвърт, в която те нормално взимат връх над съперниците си, този път бе с противоположен знак, откакто играчите на Ник Нърс изиграха превъзходно частта и вкараха 37 точки, с цел да извърнат развоя на събитията в своя изгода и да поведат с 12 преди заключителната четвърт. В нея домакините по този начин и не съумяха да се съвземат и изгубиха втори следващ мач в личната си зала.

Така резултатът след четири дуела е 3-1 в интерес на Раптърс, които са на триумф от първа купа в НБА в своята 24-годишна история. Уориърс, пък, би трябвало да осъществят немислимото и да завоюват три следващи мача, с цел да са първенци за трета поредна година. Само един път в 34 случая това се е случвало – през 2016, когато ЛеБрон Джеймс и Кливланд Кавалиърс обръщат точно Голдън Стейт след пасив от 1-3.

Най-резултатен за спечелилите бе Кауай Ленърд, който записа дабъл-дабъл – 36 точки и 12 битки, а Серж Ибака добави 20 от пейката. За „ воините “ завърналият се Томпсън вкара 28, Стеф Къри добави 27, а Дреймонд Грийн реализира съвсем трипъл-дабъл – 10 точки, 9 битки и 12 асистенции, само че те се оказаха незадоволителни за домакините. Серията се връща назад в Торонто за мач номер 5 в понеделник вечер. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР