Отборът на Торонто Раптърс е само на една победа от

...
Отборът на Торонто Раптърс е само на една победа от
Коментари Харесай

Торонто само на победа от класиране за финала

Отборът на Торонто Раптърс е единствено на една победа от класиране за финала в Националната баскетболна асоциация за първи път в клубната история. Канадският отбор се наложи със 105:99 над Милуоки Бъкс в петия мач от серията и поведе с 3:2 триумфа. Играчите на Ник Нърс могат да затворят серията и да си обезпечат среща с Голдън Стейт Уориърс още в събота, в случай че завоюват вкъщи шестия мач. Кауай Ленард още веднъж бе над всички в състава на Торонто и завърш срещата с 35 точки, 7 битки, 9 асистенции и 2 отнети топки. Много мощно се показаха и гардовете Фред ван Влийт и Кайл Лаури. Ван Влийт означи 21 точки, до момента в който Лаури приключи със 17.

Паскал Сиакам добави още 14 точки и 13 битки за триумфа, който бе изкован във втората и четвъртата четвърт. За Милуоки Янис Антетокунбо приключи с 24 точки, а Ерик Бледсо прибави още 20. Проблем за " елените " обаче се оказа слабата пукотевица на Крис Мидълтън, който завърши с едвам 6 точки, въпреки да взе 10 битки и да направи 10 асистенции. Двубоят в Милуоки стартира чудесно за домакините, които бързо взеха задатък от 18:4 след по-малко от пет минути игра. Постепенно обаче гостите започнаха да топят пасива си и поведоха за първи път в резултата в края на втората четвърт, когато с панер на Кайл Лаури дръпнаха с 2 точки за 36:34.

Милуоки съумя да си върне преимуществото до почивката, а след равностойна трета четвърт " елените " се отдръпнаха с преднина от 3 точки. В последните 12 минути обаче Кауай Ленард сподели изключителната си класа и записа седмия си мач с най-малко 35 точки от началото на плейофите, с цел да приближи оптимално отбора си до присъединяване в мача за купата. Ако Торонто завоюва шестия или седмия мач от серията с Милуоки, ще стане първият тим, основан отвън територията на Съединени американски щати, който доближава до финала в НБА.

Пети мач от финала в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (играе се до 4 победи от 7 мача):

Милуоки - Торонто 99:105
* Торонто води с 3:2 победи в серията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР