Отборът на Торонто Мейпъл Лийфс привлече нападателите Томаш Плеканец и

...
Отборът на Торонто Мейпъл Лийфс привлече нападателите Томаш Плеканец и
Коментари Харесай

Торонто привлече Томаш Плеканец, Брайън Джионта се завърна в НХЛ

Отборът на Торонто Мейпъл Лийфс притегли нападателите Томаш Плеканец и Кайл Баун от отбора на Монреал Канейдиънс. В подмяна " канадците " ще получат нападателя Керби Райчел, бранителя Ринат Валиев и избор във втория кръг на драфта през 2018 година.

35-годишният Плеканец има 6 гола и 18 асистенции в 60 мача през този сезон, само че може да бъде доста потребен с огромния си опит в плейофите. Чехът има 87 елиминационни мача в кариерата си, в които е записал 16 гола и 33 асистенции.
Canadiens' Tomas Plekanec will sit with trade deadline looming. https://t.co/Gsjaux21e6 pic.twitter.com/ApMm1NDlcO
— theScore (@theScore) 24 февруари 2018 година Междувременно от отбора на Бостън Брюинс оповестиха, че са привлекли ветерана Брайън Джионта.

Джионта, който бе капитан на националния тим на Съединени американски щати на Олимпийските игри в Пьончан, подписа контракт за 1 година на стойност 700 000 $. От началото на сезона Джионта играеше във филиала на Бъфало Сейбърс - Рочестър, защото искаше да взе участие на Игрите в Пьончан. Джионта, който завоюва с отбора на Ню Джърси купа " Стенли " през 2003 година, е и някогашен капитан на Монреал Канейдиънс. Той има 1006 мача в НХЛ с 289 гола и общо 588 точки, както и 32 гола и 26 асистенции в 112 мача в плейофите.

По-рано денем Бостън притегли и различен умел нападател - 33-годишното крило Рик Неш от отбора на Ню Йорк Рейнджърс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР