Отборът на Стоук Сити победи с 3:1 Уест Бромич Албиън

...
Отборът на Стоук Сити победи с 3:1 Уест Бромич Албиън
Коментари Харесай

Смразяващата серия на УБА продължи и в Стоук - 17 мача без победа

Отборът на Стоук Сити победи с 3:1 Уест Бромич Албиън в мач от 19-ия кръг на Премиър лийг. “Грънчарите” се измъкнаха от тежката обстановка, в която бяха попаднали след три следващи загуби и дишат малко по-леко. УБА пък продължава с ужасяващата си форма и към този момент цели 17 мача е без победа.

Резултатът бе открит в 20-ата минута, когато Питър Крауч опита да стреля от воле, само че ударът му се оказа отличен пас за Джо Алън, който единствено подложи крайник, с цел да я отклони във вратата. В самия завършек на полувремето домакините стигнаха до второ попадение. Алън изведе Ерик Максим Чупо-Мотинг зад отбраната и камерунецът невъзмутимо преодоля Фрейзър Фостър.

В началото на втората част обаче “дроздовете” понижиха резултата. Саломон Рондон получи отличен пас, който го остави на чиста позиция и прокара топката под Джак Бътланд. Последва напън на гостите, който на няколко пъти можеше да им донесе равнене, само че нападателите на отбора пропуснаха от комфортни позиции. Така се стигна до последната минута на мача, когато домакините подпечатаха успеха с трето попадение. Чупо-Мотинг нахлу в наказателното поле и откри младия Рамадан Собхи, който на празна врата оформи крайното 3:1.

С успеха си през днешния ден Стоук събра актив от 19 точки, което му дефинира 14-а позиция в класирането. УБА от своя страна продължава да не е вкусвал триумфа през цялото време на сезона. “Дроздовете” стартираха с две следващи победи и по-късно нямат наслада в идващите си 17 срещи. Така те са предпоследни с 14 точки.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 19 кръг, събота 23 декември  Стоук Сити 3:1краен резулат  Уест Бромич
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР