Отборът на Специя, където играе Петко Христов, победи с 2:1

...
Отборът на Специя, където играе Петко Христов, победи с 2:1
Коментари Харесай

Важен успех за Специя на Петко Христов

Отборът на Специя, където играе Петко Христов, победи с 2:1 при гостуването си на Верона в мач от 15-ия кръг на италианската Серия “А ”. Българският национал обаче изгледа сполучливия мач за своите от аварийна пейка. Домакините поведоха преди почивката посредством Симоне Верди (30’), само че по-късно съперникът направи поврат след две попадения на Мбала Нзола (53’ и 69’)

Изходните позиции и на Верона, и на Специя ги заставяха да гонят успеха непременно. Двата тима бяха натрупали сериозен брой от отрицателни резултати, с което демонстрираха, че ще бъдат измежду съставите, борещи се за своето оцеляване в италианския хайлайф.

Домакините, които започнаха срещата като последни в класирането, упражниха напън още през първите минути. Най-активни за тях бяха Кевин Лазаня и Дарко Лазович, които сътвориха няколко забавни положения.

От своя страна тимът на Специя се беше прибрал и изчакваше комфортния миг да нападна. Най-сериозното състояние за гостите пристигна в 16-ата минута, когато Албин Екдал стреля мощно от отдалеченост, само че Лоренцо Мантипо избави.

Активната игра на Верона се отплати 30 минути след началото, когато пас по земя разсече защитата на Специя, топката стигна до Симоне Верди и той беше безмилостен с удар в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Драговски.

Девет минути по-късно се стигна до противен случай на “Маркантио Бентегоди ”. След конфликт пред наказателното поле Бартоломей Драговски беше сполетян от травма в региона на крайници, откакто беше застъпен. Повече от четири минути на вратаря му се оказваше здравна помощ, след което той по този начин и не съумя да продължи. По принцип Драговски е в селекцията на Полша за Мондиала.

След почивката нещата се трансформираха незабавно. Специя погледна самоуверено към вратата на противника и в 53-тата минута изравни резултата посредством Мбала Нзола. В 69-ата минута анголският нападател още веднъж бе най-съобразителен и след асистенция на някогашния футболист на Локомотив (Пловдив) и Левски - Мехди Бурабия, означи втори гол във вратата на Верона.

До края Верона не сътвори задоволително безапелационни положения и справедливо загуби с 1:2, което беше десето следващо проваляне за отбора. Победата за гостите пък донесе първи точки на тима като посетител от началото на сезона.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР