Отборът на Спартак (Варна) победи Железничар (София) с 29:25 гола

...
Отборът на Спартак (Варна) победи Железничар (София) с 29:25 гола
Коментари Харесай

Спартак елиминира Железничар и продължава битката за Купата

Отборът на Спартак (Варна) победи Железничар (София) с 29:25 гола в среща от четвъртфиналите в шампионата за Купата на България по хандбал при мъжете. Варненци, които за последно победиха с трофея от конкуренцията през 2013 година, играха на приливи и отливи в залата на Националната спортна академия, само че в последна сметка удържаха натиска на " червено-черните " в последните минути, осигурявайки си място във етапа на най-хубавите четири.

Втородивизионният Железничар стигна до срещата с третия в класирането на " А " РХГ, откакто на осминафиналите изненадващо отстрани Локомотив (Горна Оряховица), до момента в който Спартак реализира безапелационен триумф като посетител на Шумен.

Хандбалистите на отбора от Варна демонстрираха по-висока централизация в първите минути и небрежно си осигуриха преднина от 3-4 гола. В даден миг гостите даже отвориха разлика от шест попадения, с каквато се прибраха и на отмора при 15:9. През първото полувреме вратарят на Спартак Ивайло Костов се отличи с брилянтни спасявания, а в допълнение домакините допускаха огромен брой наивни неточности при постепенните си набези.

След почивката варненци продължиха да работят с движение и скорост в офанзивите си, както и с непоколебими изяви в отбрана. Така задатъкът им доближи девет гола, само че даже това не обезкуражи " червено-черните ". Изправени до стената, те внезапно покачиха успеваемостта си в нахлуване, Петър Симеонов стартира да бележи гол след гол, а и отбраната бе заздравена. Постоянното понижаване на разликата сложи напрегнат играчите на Спартак, които започнаха от своя страна да бъркат и да прибързват в офанзива.

Със задружни старания хандбалистите на Железничар сведоха изоставането си до 24:27, само че не съумяха да създадат повече в заключителните три минути. Голове на Здравко Славов и Мартин Тодоров от състава на гостите сложиха точка на разногласието и приказката на " червено-черните " в конкуренцията.
Най-резултатен за Спартак (Варна) бе лявото крило Ивелин Йорданов, който означи 8 гола. Съотборникът му Мартин Тодоров, настоящ на дясното крило, добави 7, а за домакините мощно играха Веселин Христов, Емил Радков и Петър Симеонов.

Решителните мачове от шампионата за Купата ще се изиграят по време на финалния шампионат на 17 и 18 март следващата година. На полуфиналите ни чака ужасно варненско дерби сред Спартак и носителя на трофея и първенец на страната Локомотив. " Черно-белите " отстраниха Осъм след победен триумф с 41:19 гола вкъщи.

Добруджа също доближи етапа на най-хубавите четири, печелейки с 32:26 против Левски (Левски).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР