Отборът на Созопол започна с настроение новата 2020 година с

...
Отборът на Созопол започна с настроение новата 2020 година с
Коментари Харесай

Созопол започна с настроение и четири нови попълнения 2020 година

Отборът на Созопол стартира с въодушевление новата 2020 година с упоритост за Втора лига. Възпитаниците на Маргарит Димов се събраха през днешния ден на стадион " Арена Созопол " за първо занятие, а преди този момент къса тирада изнесоха кметът на град Созопол господин Тихомир Янакиев, Георги Пинелов - ръководител на Общинския съвет и изпълнителният шеф на клуба Румен Димов. Всичките си пожелаха здраве и шанс през актуалната година, а тимът да остане там, където е в този момент и след края на сезона - на първото място. След това капитаните на тима - най-опитните Петър Кюмюрджиев и Мурад Ибрахим разрязаха тортата и гръмнаха шампанското, а след гласуването в формалната страница във фейсбук на клуба, последователите на " небесносините " избраха за футболист на 2019 - вътрешния полузащитник Яни Николов.

На този стадий четири са новите попълнения, като при започване на другата седмица се чака към отбора да се причисли още един футболист. След като по-рано ви информирахме, че " небесносините " си осигуриха услугите на някогашния си нападател Трайо Грозев, челниците в шампионата показаха на този стадий още трима нови футболисти. Таранът Грозев, който изкара половин сезон в Черноморец Бургас, се завръща в някогашния си отбор с една ясна мисъл – да способства на тима за постигането на задачата – продобиване на лигата през този сезон. Едно от новите – остарели попълнения на ФК Созопол преди няколко дни празнуваше и своя рожден ден. 36 годишният умел някогашен нападател и голмайстор на ОФК Несебър за сезон 2015/16 с 30 попадения в Югоизточната " В " група означи 15 попадения в миналата акция напролет за СОЗОПОЛ, когато се причисли в отбора на Маргарит Димов, а след края на сезона мина в редиците на Черноморец Бургас. Играл още и за Нефтохимик Бургас, вкарал повече от 80 гола за малтийския отбор на Луксол Сейнт Андрюс за сезоните от 2012 до 2015. Именно Грозев се разписа за акулите от дузпа при триумфа на Созопол с 1:2 в Бургас, като ще остане един от дребното футболисти вкарали на вратаря Роман Васенев, който е позволил единствено шест попадения в своята врата през есента – три от дузпи.

Второто ново име напролет в състава на Маргарит Димов е опитния ляв защитник Иван Янчев, който може да играе във всички зони на защитата. Юноша на Нефтохимик, прочут на небесносините последователи, родом от Созопол и има четири сезона от 2014 до 2018 и 64 мача във Втора лига с някогашния си и сегашен отбор. Роден на 23-и юни 1987г.. Играл в Мастер Бургас, Черноморец Поморие, Черноморец Бургас, Нефтохимик Бургас Последните два сезона защитавал цветовете на ОФК Поморие, които преустановиха присъединяване в шампионата на Втора лига.

Третото ново име в състава на Маргарит Димов е вътрешният полузащитник Живко Илиев. Талантливият халф може да играе във всички зони на полузащитата. Юноша на Нефтохимик Бургас, роден на 30-и януари 1994-а година, от надарения набор на Милен Гамаков и Иван Стоянов. На равнище мъжки футбол има по един сезон с отбора на " шейховете " във В и Б група и четири с отбора на ОФК Поморие, които преустановиха присъединяване в шампионата на Втора лига.

Четвъртото ново име в Созопол е вътрешният полузащитник Сава Савов. Роден на 07-и юли 1996-а година, родом от Сливен, младеж на войводите, а по-късно и на ЦСКА. Юношески национал, с 20 мача за трикольорите. Защитавал цветовете на ОФК Несебър, Монтана, Свиленград, ЦСКА, ЦСКА 1948, и два сезона за Локомотив Горна Оряховица, откъдето идва. Сава Савов може да играе във всички зони на полузащитата, само че най-добре се усеща в средата на терена, където ще има за конкуренция Яни Николов и Стефан Стойнов и Живко Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР