Отборът на Созопол записа втора победа в предсезонните си контроли.

...
Отборът на Созопол записа втора победа в предсезонните си контроли.
Коментари Харесай

Созопол с втора победа в контролите

Отборът на Созопол записа втора победа в предсезонните си контроли. " Небесносините " се постановиха с 3:2 против отбора на Хасково 1957, водени от Емил Ангелов Бабангида, във втората си инспекция, която се изигра през днешния ден на изкуственото игрище на стадион " Трейс Арена " в Стара Загора. Созопол изцяло справедливо се поздрави с триумфа, откакто бе по-дейният отбор на терена. Възпитаниците на Маргарит Димов сътвориха повече положения от своя противник, а успеха пристигна в заключителните секунди, след цялостен поврат от 1:2 до 3:2 в последните 15 минути на мача. Антонио Ласков и Станимир Баев имаха чудесни благоприятни условия преди почивката от статични положения, само че не съумяха да осъществят.

Малко ненадейно след неточност в защитата на Созопол,. Хасково откриха резултата след половин час игра. Бранителят на " небесносините " Иван Макриев върна една топка с глава, която обаче бе пресечена от Ален Иванов, а вратарят на Созопол Петър Александров нямаше какво да направи и трябваше да вади кълбото от мрежата за 0:1.

В 36-та минута младият нападател на Созопол Кристиян Иванов възвърне равенството 1:1 след красиво попадение. След отлична офанзива от центъра на терена, Стефан Стойнов комбинира със Станимир Баев, а той пусна пред дъгата на наказателното поле за Кристиян Иванов. Атакуващият играч на " небесносините " с удар от придвижване прати топката в левия ъгъл, а тя се отби първо в гредата, търколи се по голлинията, отбивайки се в дясната греда и спря в мрежата за 1:1.

Няколко минути преди края на полувремето някогашният нападател на Созопол Юлий Шекеров още веднъж изведе отбора на Емил Ангелов напред в резултата. Шекеров получи топката на отлична позиция в наказателното поле и с удар по земя в долния ляв ъгъл, даде задатък на Хасково за 1:2

След почивката Созопол сподели повече воля, темперамент и предпочитание за поврат, а момчетата на Маргарит Димов изцяло справедливо вкараха две попадения, даже едното да бе в заключителните секунди на срещата. Хасково също имаха своите благоприятни условия, само че на няколко пъти вратарят Свилен Нотев сподели инстикт и резервира вратата си суха.

Маргарит Димов пусна два разнообразни състава в двете полувремена, като Мартин Газиев и вратарят Роман Васенев не пътуваха с групата заради персонални задължения. Другото ново попълнение централният защитник Мурад Ибрахим записа едно полувреме игра. След почивката половин час записа и каращият проби таран от Льо Ман Давид Гомес, който обаче не впечатли управлението на Созопол с изявите си и няма да остане в клуба. Утре сенегалският нападател ще бъде отпратен в своята татковина. На негово място пък бе притеглен различен атакуващ футболсит, който през днешния ден игра едно полувреме, означи победното попадение, впечатли с изявите си и към този момент е шестото ново попълнение в отбора на Созопол.

Юношата на Марица Пловдив - високият нападател 193 см Георги Георгиев, роден на 25-и март 1997 година е другото ново име в състава на Маргарит Димов, който ще укрепи " вампирите " напролет.

В 80-та минута Созопол въпреки всичко стигна до равнене на резултата 2:2. Именно Георги Георгиев не спря да тормози защитата на Хасково и нанесе удар от границата на наказателното поле, който обаче бе избит от стража на Хасково в корнер. След последвалото центриране, вторият капитан на Созопол Живко Димов, който бе притеглен от Черноморец Бургас центрира в наказателното поле, а най-съобразителен в пеналта се оказа Яни Николов, успявайки да си обработи топката и да я прати в мрежата за 2:2.

По всичко личеше, че срещата ще приключи без победител. Георги Георгиев, Кристиян Козаров, Ангел Каракашев, Живко Димов, Уилфред Гримо също можеха да се разпишат, след чудесни благоприятни условия, изстрели от преференциални обстановки след почивката, само че не съумяха. Това стори обаче нападателят Георги Георгиев в последните секунди на срещата, носейки втория триумф в контролите на Созопол в 90-та минута.

След брилянтна офанзива от половината на Созопол, бранителят Златко Ненов комбинира по десния фланг с Иван Ангелов, а той пусна за Иван Чавдаров, който напредна на скорост и центрира в наказателното поле, поставяйки топката на главата на Георги Георгиев. Новото попълнение на Созопол с удар от придвижване отклони кълбото в десния ъгъл, носейки триумфа на " вампирите " с 3:2, а вратарят на Хасково даже не реагира, гледайки по какъв начин топката влиза за трети път в мрежата му.

Следващата контролна среща на Созопол е в събота /26-и януари/, от 11:00 часа, в Поморие против локалния тим от Втора лига.
" Изключително потребна инспекция. Втора победа от две контроли. Отново пробвахме два разнообразни състава през първото и второто полувреме. За момента момчетата се показват добре за стадия на подготовка, в който се намираме. Допуснахме доста неточности, само че като цяло хубавите неща са повече. Предстои ни още доста работа. Вярно е, че резултатите в контролите не дават 3 точки, само че пък носят самочувствие ", разяснява изпълнителният шеф на Созпол Румен Димов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР