Отборът на Созопол стартира с победа в предсезонните контроли. Възпитаниците

...
Отборът на Созопол стартира с победа в предсезонните контроли. Възпитаниците
Коментари Харесай

Созопол започна контролите с класическа победа срещу Локомотив

Отборът на Созопол започва с победа в предсезонните контроли. Възпитаниците на Маргарит Димов завоюваха през днешния ден с 3:0 против втородивизинния Локомотив (Горна Оряховица). Срещата се игра на изкуственото игрище на стадион " Трейс Арена " в Стара Загора. Първоначално бе планувана да се играе в Мъглиж, само че поради заснежения терен бе изместена.

Французинът Уилфред Гримо означи първите две попадения, а Стефан Стойнов две минути преди края постави точка на разногласието с трето попадение. В 5-та минута Стефан Стойнов се опита да почисти кълбото от наказателното поле на " небесносините " при едно от редките статични положения за Локо Горна. Топката попадна в Уилфред Гримо, който надбяга противниковата защита и с техничен изстрел в далечния ляв ъгъл изведе Созопол напред в резултата.

Двата тима продължиха в едно обичайно движение, само че липсваха чистите голови положения. Созопол имаше повече шансове да означи и пропусна на няколко пъти. След почивката Маргарит Димов пусна различен състав, а " небесносините " означиха още две попадения.

В 75-та минута още веднъж Уилфред Гримо удвои задатъка на Созопол след брилянтна офанзива почнала след статично състояние изпълнено от новото попълнение в защита Иван Макриев, който комбинира със Станимир Баев по левия фланг. Един от най-полезните състезатели и любим на почитателите на Созопол, технично копна топката пред дъгата на наказателното поле за Гримо, който трансферира стража на Локомотив Горна и с удар от въздуха прати топката във вратата за 2:0.

В 88-та минута точка на разногласието постави Стефан Стойнов, отбелязвайки последното попдение и още веднъж след отлична офанзива от половината на " небесносините ". След триходова композиция по левия фланг сред Станимир Баев, Стефан Стойнов и Антонио Ласков, първият лиши кълбото, пусна пас в кулоар за Стойнов, който пък комбинира с Антонио Ласков. Последният още веднъж върна за Стефан Стойнов, а той финтира защитник на Локомотив Горна и с техничен изстрел в далечния десен ъгъл диагонално прати топката в мрежата за крайното 3:0.

Следващата втора контрола на Созопол е на 19-ти януари /събота/, а противник е Хасково, воден от Емил Ангелов Бабангида. Спарингът е за 13:00 часа, още веднъж на изкуственото игрище, на стадион " Трейс Арена " в Стара Загора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР