Отборът на София Магпайс победи с 88:70 домакините от Варна

...
Отборът на София Магпайс победи с 88:70 домакините от Варна
Коментари Харесай

Първи мач по австралийски футбол между два български отбора

Отборът на София Магпайс победи с 88:70 домакините от Варна Димънс в първия мач по австралийски футбол сред два български тима. На стадиона в Аксаково " демоните " се бориха до последните секунди в своя дебют и макар неналичието на опит бяха равносилен съперник, само че в последна сметка не съумяха да наваксат цялото си закъснение и изгубиха с 3 гола разлика.

България бе част от страните, които се включиха в първото издание на Фестивала на футбола на Европейската лига по австралийски футбол (AFL Europe), наред с Австрия, Германия, Ирландия, Нидерландия, Полша, Русия, Хърваска, Финландия и Швеция. " Свраките " получиха медали за триумфа си, а за най-хубав на терена бе избран отбелязалият 5 гола Петър Петров от състава от морската столица. Родната лига AFL Bulgaria пък получи топки и арбитърска екипировка от европейската централа.

Срещата бе мощно повлияна от вятъра и стартира с две огледални четвърти. В първата гостите поведоха с 22:8, преди във втората варненци да изравнят резултата - 30:30. След огромната отмора " черно-белите " се хвърлиха в офанзива и осъществиха 6 гола против единствено 1 позволен в третата четвърт и влязоха в последната част с 32 точки преднина. Домакините от Варна пробваха поврат и бяха доста покрай него, само че 5:3 гола в последните 20 минути бяха задоволителни за Магпайс да реализират триумф в мача. Последният съдийски сигнал прозвуча при 10.10.70: 13.10.88 в тяхна изгода.

Най-резултатен за спечелилите бе французинът Жулиен Фике с 6 гола и 5 бихайнда (общо 41 точки), а различен французин - Пиер Дюпре, бе най-полезен в отбрана, като гарнира това с три гола и три бихайнда в своя дебютен ози рулс мач. Друг дебюант - Петър Петров от състава на " демоните ", означи половината от попаденията за своя отбор, както и 2 бихайнда (общо 32 точки), бе в основата на множеството офанзиви към вратата на гостите и справедливо взе наградата за състезател на мача.

Най-често клубовете на Стария континент имат съществено наличие на живеещи в съответната страна австралийци, само че казусът с България не е подобен и тимовете на София и Варна са формирани най-вече от локални играчи. Все отново на терена беше безпределно интернационално с трима французи в състава на " Свраките " и роден в Швеция някогашен ръгбист от азиатски генезис, нигериец, натурализиран за националния ръгби отбор на Катар, англичанин и играещият треньор Йон Софониасон - някогашен национал на Исландия с български корени, всички част от тима от Варна.

След срещата двата тима изявиха подготвеност за реванш в София до края на годината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР