Отборът на "Славия" стана последният четвъртфиналист за Купата на България,

...
Отборът на "Славия" стана последният четвъртфиналист за Купата на България,
Коментари Харесай

Монтана загуби с дузпи от Славия мача за Купата

Отборът на "Славия " стана последният четвъртфиналист за Купата на България, откакто в профил "Монтана " след осъществяване на дузпи. В постоянното време двата отбора приключиха наедно 1:1.
Адам Бужамаа откри за гостите, само че в последната минута Радослав Кирилов изравни и прати срещата към продължения. В спомагателните 30 минути гол не падна и дузпите трябваше да дефинират спечелилия. При осъществяванията славистите бяха безгрешни, до момента в който гостите направиха един пропуск, който се оказа съдбовен.
В началото на мача домакните бяха по-активният отбор и на няколко пъти заплашиха варатата на противника. Рангелов и Сораков пробваха да открият резултата, само че не съумяха.
Така се стигна до 23-ата минута, когато гостите се възползваха от първата си опция и отркиха. Грешен пас на Михаил Александров подари топката на Адам Бужамаа, който напредна и с акуратен удар с левия крайник от отдалеченост прониза Светослав Вуцов.
През второто полувреме домакините постановиха напън в търсене на изравняването, само че в по-голямата си част офанзивите им бяха безидейни. Монтана добре се защитаваше и дебнеше своите моменти на контраофанзива.
В 53-ата минута Петер Макрилос центрира от ъглов удар на близката греда, където Андреа Христов продължи обратно към Дарко Тасевски, който стреля от близко, само че Марио Кирев, който се бе появил на терена на почивката, с отличен инстикт избави.
Така като че ли гостите щяха да стигнат до минималния триумф, само че в последната минута на срещата. Радослав Кирилов се озова на стрелкова позиция и съумя да прекара топката около Кирев, с цел да изравни - 1:1.
В двете продължения двата отбора не съумяха да си вкарат гол, като домакините бяха по-активни, само че не и задоволително рискови, с цел да стигнат до триумфа в постоянното време. Монтанчани пък още веднъж действаха внимателно и бяха удовлетворени, да стигнат до наказателните удари.
Така се стигна до осъществяване на дузпи. "Славия " отебеляза всичките си удари, като точни бяха Тасевски, Кирилов, Сораков, Александров и Кръстев.
За "Монтана " вкараха Орачев, Йорданов, Георгиев, а Стефан Цонков бе грешникът. Бранителят прати топката около вратата, което се оказа и уверено за триумфа на "Славия ".

"Славия " 1:1 "Монтана "
0:1 Бужамаа (23)
1:1 Кирилов (89)

При дузпите:
1:0 Тасевски
1:1 Орачев
2:1 Кирилов
2:2 Йорданов
3:2 Сораков
3:3 Георгиев
4:3 Александров
4:3 Цонков - пропуща
5:3 Кръстев

Състави:
"Славия ": 13. Вуцов, 70. Александров, 75. Гандри, 55. Христов, 19. Антовски, 73. Сораков, 7. Макрилос, 77. Вълчев, 71. Стоев, 10. Кирилов, 8. Рангелов
"Монтана ": 12. Петров, 26. Предев, 33. Цонков, 20. Орачев, 5. Сенхаджи, 10. Айтов, 13. Йорданов, 17. Бужамаа, 7. Законов, 19. Кръстев, 23. Георгиев

Стадион: "Славия ", София
Съдия: Владимир Вълков
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР