Отборът на Славия Прага спечели Купата на Чехия по футбол,

...
Отборът на Славия Прага спечели Купата на Чехия по футбол,
Коментари Харесай

Славия Прага с дубъл от 77 години насам

Отборът на Славия Прага завоюва Купата на Чехия по футбол, като на финала победи Баник Острава с 2:0.

Головете за Славия вкараха Томаш Соучек в 37-ата минута от дузпа и Лукаш Масопуст в 78-ата. По този метод първенците от Славия записаха дубъл в страната, който е първи за тях след разделянето на Чехословакия, защото за последно са го реализирали преди 77 години.

Славия доминираше в петия си край за трофея на самостоятелна Чехия, като преди този момент са триумфирали през 1997-а, 1999-а, 2002-а и 2018-а година. Баник, който остава на 6-о място в крайното класиране и няма да играе в Лига Европа, губи мача за трофея за трети път при четири участия. Единствената им победа е през 2005-а година с триумф над Словачко.

Успехът на Славия е наслада и за тима на Яблонец, който приключи на 4-а позиция в шампионата, тъй като това им обезпечава присъединяване в квалификациите за Лига Европа.

Според коефицента на УЕФА обаче, в случай че Арсенал завоюва Лига Европа тази година, то Спарта (Прага)- на трето място в шампионата, попада непосредствено в групите на Лига Европа, защото коефицентът на артилеристите се маха поради влизането им в Шампионската лига. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР