Отборът на Швейцария постигна изключително драматична победа с 2:1 над

...
Отборът на Швейцария постигна изключително драматична победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Швейцария съкруши Сърбия след обрат и завърза интригата в Група "Е"


Отборът на Швейцария реализира извънредно трагична победа с 2:1 над Сърбия в мач от Група Е, игран в Калининград. Двата отбора изиграха доста оспорван дуел, чийто излаз бе решен в самия край, като с триумфа „ кръстоносците “ завързаха още повече интригата в тази групата.

Срещата стартира чудесно за сърбите, които откриха резултата още в 5-ата минута посредством Александър Митрович. Душан Тадич центрира отдясно и снажният нападател с глава изпрати топката във вратата на Зомер. Голът вдъхна спомагателна убеденост на играчите на Младен Кръстаич, които в идващите минути направляваха събитията на терена и на няколко пъти можеха да удвоят задатъка си. Това обаче не се случи и последователно швейцарците съумяха да изравнят играта и на собствен ред да погледнат по-смело към вратата на Владимир Стойкович. Все отново до края на първата част не паднаха повече попадения и по този начин Сърбия се отдръпна с задатък от 1:0.

През второто полувреме обаче съставът на Швеция пое самодейността и справедливо стигна до цялостен поврат. Първо в 52-ата минута резултатът бе подравнен след страховит гол на Гранит Джака. Халфът на Арсенал се разписа с топовен изстрел от границата на наказателното поле. От своя страна сърбите пробваха да отговорят, само че без триумф.

Двата отбора продължиха надлъгването между тях, като срещата вървеше към тъждество, когато в последната минута от постоянното време Джердан Шакири приключи отлична контра на своя отбор, реализирайки за крайното 2:1 в интерес на Швейцария.

С триумфа „ кръстоносците “ събраха 4 точки, колкото има и Бразилия, до момента в който Сърбия остана с 3 пункта. В последния решителен кръг от груповата фаза сърбите се изправят против любимеца Бразилия, до момента в който швейцарците ще срещнат изгубилия шансове да продължи напред отбор на Коста Рика. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР