Отборът на Швеция победи с 2:0 като гост Румъния и

...
Отборът на Швеция победи с 2:0 като гост Румъния и
Коментари Харесай

Швеция премина през Румъния и се класира за Евро 2020

Отборът на Швеция победи с 2:0 като посетител Румъния и стана втория отбор, който се класира за Евро 2020 от група F след Испания. В 18-ата минута Маркус Берг откри резултата, а Робин Куайсон направи задатъка на скандинавците двоен. Така Швеция стана следващият тим, който се класира за Евро 2020.

Клаудиу Кешеру беше титуляр за румънците и остана на терена до 57-ата минута, когато бе сменен от Флоринел Коман. Нападателят на Лудогорец играеше рядко с топката, само че съумя да насочи два удара към вратата на гостите.

Швеция бе по-добрият тим още през цялото време. В 18-ата минута Емил Форшберг проби за следващ път и центрира към Берг, който с глава не остави шансове на Чиприан Татарушану.

Попадението стъписа румънците и те позволиха няколко неточности в защита, които като по знамение не доведоха до нов гол във вратата им. Такъв обаче падна в 34-ата минута. Този път Берг влезе в ролята на помощник, а Робин Куайсон вкара петия си гол в квалификациите.

В края на полувремето Кешеру шутира около вратата, притиснат от Виктор Линдельоф.

Въпреки желанието си, домакините с нищо не затрудняваха пведската отбрана. Скандинавците напълно направляваха мача, а румънците се обезверяваха с всяка минала минута.

В 71-ата минута Албин Екдал се озова непокрит в наказателното поле и стреля мощно, само че топката се отби от напречната греда.

В 81-ата минута срещата беше спряна за малко поради расистки обиди от страна на почитателите на домакините по адрес на Александър Исак.

link2 " >  БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР