Отборът на Шумен 98 се класира за полуфиналите в турнира

...
Отборът на Шумен 98 се класира за полуфиналите в турнира
Коментари Харесай

Шумен на полуфинал за Купата на България при жените

Отборът на Шумен 98 се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България по хандбал при дамите. В 1/4-финален мач шуменки победиха като посетители отбора на Спартак (Плевен) с 21:17 (15:8) .

Срещата в Плевен стартира мудно, като и двата тима не съумяха да развият офанзивите си. В 10-ата минута домакините водеха с 6:5, само че със идната офанзива Шумен изравни, а след минута и обърна мача в своя изгода. До края на полувремето шуменки не изпуснаха контрола над играта и на почивката поведоха с 15:8. Проблемите за Шумен започнаха през второто полувреме, когато съществени състезателки трябваше да напусната терена поради травми, а на тяхно място играха неопитните девойки. Първо голмайсторката на тима Ирене Иванова получи удар в брадичката и не довърши мача. Минути по-късно Християна Драганова пресрещна пръст, като има подозрения, че е строшен и също напусна терена. И двете девойки ще бъдат прегледани в болничното заведение при завръщането на тима.

Въпреки тези проблеми шуменки съумяха да поддържат преднина в резултата, като изключително мощно игра и в отбрана, и в нахлуване украинката Кристина Иванова, а на вратата още веднъж мощни изяви имаше Никифорук. 8 минути преди края на мача Лидия Бакърджиева получи разбиране в крайници и се наложи за минути да бъде отвън терена. При завръщането й травма получи другата опитна състезателка Десислава Славева. Така още веднъж девойките останаха в игра, а тимът от Плевен се възползва и понижи разликата до 3 гола. В този сериозен миг Юлияна Таке се нагърби със стрелбата и вкара доста важи за успеха на Шумен голове.

С най-вече попадения в мача за Шумен бе Кристина Иванова – 7. Юлиана Таке добави 6, Лидия Бакърджиева – 5. Ирене Иванова се регистрира с 2 попадения, а Десислава Славева с 1.

На полуфиналите Шумен чака спечелилия от двойката Етър 64 (Велико Търново) - Сливница, които играят през днешния ден. Финалният шампионат за купата ще се играе на 7 и 8 март следващата година, а Шумен е претендент за семейството му. За тима това бе финален мач за календарната година. С успеха си в Плевен шуменки затвърдиха положителното си показване през есента. Интересен факт е, че тимът приключи полусезона без позволена загуба като посетител, единствено с едно тъждество в Поморие.

shum.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР