Отборът на Шалке записа шеста поредна победа в Бундеслигата след

...
Отборът на Шалке записа шеста поредна победа в Бундеслигата след
Коментари Харесай

Шалке с нова победа, Хофе унищожи Кьолн

Отборът на Шалке записа шеста поредна победа в Бундеслигата след 2:0 над Фрайбург в мач от 28-ия кръг в шампионата. Така „ кралскосините” си осигуриха оставане на второто място след изиграването на всички мачове от кръга.

Всичко по-интересно в Гелзенкирхен се случи през второто полувреме. Даниел Калиджури откри резултата в 63-ата минута от дузпа, а невъздържаното държание на нападателя Нилс Петерсен остави гостите с човек по-малко скоро по-късно. За оборване Петерсен получи жълт картон незабавно след попадението, а репликите му продължиха и небрежно той бе изпъден с втори жълт картон.

Гуидо Бургщалер оформи крайното 2:0 с хубава скоростна офанзива, пас на Набил Бенталеб и удар около вратаря на нападателя. В класирането Шалке е втори с 52 точки, на 14 зад водача Байерн, който по-късно играе с Борусия Дортмунд. Фрайбург е 14-и с 30 точки, на 5 над зоната на изпадащите.

В нея пък твърдо е отборът на Кьолн, който получи гласовит пестник след проваляне с 0:6 като посетител на Хофенхайм.

На почивката задатъкът на домакините бе единствено един гол, дело на Серж Гнабри след превъзходен независим пробив. Отново играещият в Хофе чартърен от Байерн състезател удвои с изстрел от далечно разстояние в 47-ата минута. А оттова насетне головете следваха един след различен – Марк Ут в 56-ата, Лукас Руп в 61-ата, още веднъж Ут в 65-ата и Стефан Цубер в 72-ата.

Кьолн е предпоследен с 20 точки, а Хофе с 42 се бори за присъединяване в Европа през идващия сезон.

Кръгът не бе изключително сполучлив и за последния Хамбургер ШФ – единствено 1:1 като посетител на Щутгарт и актив от 19 точки, които са незадоволителни за единствения тим, взел участие във всички сезони на Бундеслигата.

Република България Лайпциг пък си заформи голов трилър с Хановер, приключил с триумф 3:2 за вицешампионите. Байер Леверкузен и Аугсбург пък не си означиха гол и по този начин Лайпциг изпревари „ аспирините” в битката за четвъртото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР