Отборът на Шахтьор (Донецк) мина и през ада, но успя

...
Отборът на Шахтьор (Донецк) мина и през ада, но успя
Коментари Харесай

Шахтьор елиминира Рен след драма с дузпи

Отборът на Шахтьор (Донецк) мина и през пъкъла, само че съумя да победи след осъществяване на дузпи отбор на Рен при гостуването си на французите в срещата реванш от плейофите на Лига Европа.

Гостите победиха в първата среща преди седмица с 2:1 и имаха задачата да задържат преднината си и даже да я усилят, с цел да продължат напред. Те направиха това през първото полувреме, само че скоро след почивката - в 52-ата минута, позволиха попадение от Карл Токо-Екамби, който изравни резултата в общия резултат.

Украинците не съумяха да върнат преднината си в постоянното време и по този начин се стигна до продължения, които трябваше да излъчат крайния победител, само че даже тогава това не се случи.

Все отново французите се възползваха от умората в редиците на Шахтьор (Донецк) и нанесоха финалния си удар. В 106-ата минута Ибрахим Салах получи страховит извеждащ пас и вкара топката във вратата, защитавана от Анатолий Трубин, с цел да прати Рен в идната фаза на конкуренцията. И таман, когато Рен към този момент се виждаше на 1/8-финал и мислеше за идния си евентуален противник позволи гол и то по най-болезнения метод. Украинците проведоха заключителен взлом към вратата на домакините в 119-ата минута и тогава Жанюел Белосиан в опит да почисти топката си означи безразсъден автогол.

Така добавеното време също не реши нищо и дуелът трябваше да се реши след осъществяване на дузпи. Там също ситуацията бе неразбираемо до последния миг. Дезире Дуе и Егор Назарина вкараха първите осъществявания от бялата точка за своите тимове. След това за Рен пропуски на вършиха Жереми Доку и Биргер Мелинг, а в отговорите си безкомпромисни бяха Георгий Судаков и Артьом Бондаренко, които изведоха Шахтьор (Донецк) с два гола преднина.

Тогава Валерий Бондар трябваше да вкара четвъртата дузпа и щеше да прати украинците напред в шампионата, само че пропусна. Същото след него направи и Данило Сикан. Французите се възползваха от грешките на противника си и изравниха посредством осъществяванията на Амин Гуири и Флавиен Тет.

Така към този момент и двата тима бяха изпълнили всичките си пет дузпи и влезе в действие правилото за “внезапна гибел ”. При първия цикъл от новата рулетка и французи, и украинци бяха точни посредством Уармед Омари и Юким Коноплия.

При идващите осъществявания обаче настъпи и часът на истината. Лесли Угочукву не прояви задоволително храброст и пропусна. Тогава на ред за Шахтьор (Донецк) бе Кевин Келси, който бе праволинеен и вкара победния гол.

Така украинците се класираха за 1/8-финалите в Лига Европа след необикновен трилър, почнал малко след 22:00 българско време и завършил съвсем един час след настъпването на новото денонощие.

След броени часове Шахтьор (Донецк) ще научи името на бъдещия си противник, като ще имат задоволително време да отпочинат за новите европейски борби, тъй като те предстоят чак на 9 и 16 март.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР