Отборът на Севиля се класира за исторически 7-ми финал в

...
Отборът на Севиля се класира за исторически 7-ми финал в
Коментари Харесай

Севиля на седми финал в Лига Европа

Отборът на Севиля се класира за исторически 7-ми край в шампионата Лига Европа. Андалусийци са рекордьори с шестте си досегашни оценки в конкуренцията, която ще опитат да завоюват за 7-ми път на 31 май, когато ще се изправят против италианския Рома. В полуфиналите те отстраниха различен италиански отбор – Ювентус, откакто реализираха домашен поврат в продълженията за 2:1 и направиха 1:1 в Торино.

И трите попадения на „ Рамон Санчес Писхуан “ бяха дело на запаси. Гостите поведоха в 65-ата минута посредством нападателя си Душан Влахович, но Сусо изравни със страховит гол в 71-ата, а при започване на първото продължение Ерик Ламела (95) донесе луда наслада на Севиля.

Домакините започнаха по-добре срещата и в 7-ата минута Иван Ракитич опита изстрел от границата на наказателното поле, само че бе блокиран. Топката стигна до Хесус Навас, ала  той не съумя да изостри ситуацията с положително центриране. В последна сметка гостите почистиха, само че натискът на Севиля продължи.

В 27-ата минута Анхел ди Мария опита да трансферира Ясин Боно, откакто бе изведен. Изпълнението на аржентинеца обаче прелетя над напречната греда. Три минути по-късно Маркос Акуня нанесе компактен изстрел отвън наказателното поле на " бианконерите ". Войчех Шчесни обаче се оправи и с този удар.

Мойс Кийн съумя да се отскубне от бранител на Севиля и нанесе диагонален изстрел по земя, който срещна страничния дирек на вратата в 32-ата минута на срещата. Вратарят на домакините въпреки всичко спомогна за това с леко допиране по топката. В 42-ата минута Ювентус стигна до попадение, откакто Локатели бе изведен по десния фланг. Той съумя да настигне топката и я върна към Адриен Рабио, който бе безусловно самичък. Той не сбърка иростреля врата на Ясин Боно. Радостта на " бианконерите " обаче продължи малко, защото прозвуча сигнал за засада.

Второто полувреме стартира с отдалечен шут на Маркос Акуня, който обаче профуча настрана от задачата. В 49-ата минута пък Адриен Рабио стреля отвън пеналтерията след добър самостоятелен пробив. Ударът му обаче не тормози стража на Севиля.

Две минути по-късно Баде нанесе изстрел с глава при ъглов удар на севилци. Той обаче не затрудни Шчесни. Полякът трябваше да се намесва и в 52-ата минута при нов шут от отдалеченост на Акуня. Душан Влахович влезе като запаса в 65-ата минута и единствено секунди по-късно се озова в наказателното поле на севилци с топка в краката. Той не сбърка и прати топката около мароканския пазач на домакините - 1:0 за Ювентус.

Отговорът на Севиля бе бърз. В 72-ата минута, след добра композиция, Сусо прати същински снаряд около Войчех Шчесни, с цел да възвърне равенството - 1:1. Испанецът също се появи от пейката през второто полувреме.

В 83-ата минута още веднъж Сусо стреля към Шчесни, само че полякът се оправи. Последва корнер, от който домакините не се възползваха. Севиля въпреки всичко продължи с натиска в последните минути на срещата.

Минута преди края на постоянното време стражът на Ювентус трябваше още веднъж да се намесва и то с крайник, с цел да опази вратата си от ново попадение. В 90-ата минути Шчесни отхвърли и Ел-Несири, който насочи мощен удар с глава. В 93-ата минута Душан Влахович опита сложен удар през човек, който не съумя да затрудни Боно. Минута по-късно Киеза излезе на добра стрелкова позиция, само че и той не съумя да преодолее вратаря на севилци.

В 110-ата минута Ювентус получи един от дребното шансове да направи нещо по-опасно в офанзива. Нападението на " бианконерите " обаче приключи с корнер, след който Филип Костич опитва от далечна отдалеченост, само че неговият опит бе блокиран от бранител на домакините. След това Киеза също шутира от отдалеченост, само че не откри задачата.

Пет минути по-късно Маркос Акуня бе изпъден, откакто получи втори жълт картон поради бавене на играта. Така той напусна терена и остави Севиля с човек по-малко.

Въпреки това, испанският отбор удържа нежния си задатък и още веднъж ще играе край в Лига Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР