Отборът на Севиля постигна пълен обрат срещу Атлетик Билбао в

...
Отборът на Севиля постигна пълен обрат срещу Атлетик Билбао в
Коментари Харесай

Севиля обърна Атлетик на Сан Мамес

Отборът на Севиля реализира цялостен поврат против Атлетик Билбао в дуел от 35-ия кръг на Ла Лига и измести Атлетико Мадрид от третото място в класирането.

Андалусийците изоставаха с 0:1 след първите 45 минути, само че с доста мощна игра и посредством най-много на Евер Банега, който се регистрира с гол и асистенция, стигнаха до крайното 2:1. Така Севиля събра 63 точки, колкото има и Атлетико. Баските пък останаха девети с 48 точки.

Двубоят беше доста жив и забавен. През първата част гостите от Севиля владееха повече топката, само че имаха единствено един удар в очертанията на вратата. С пропуск пък се регистрира Лукас Окампос, който беше изведен добре пред вратата, само че не уцели вратата. Така се стигна до 29-ата минута, когато домакините откриха резултата посредством Андер Капа, който откри добре една рикоширала в бранител на Атлетик топка и я прати в мрежата.

След почивката гостите подвигнаха съществено оборотите в търсене на изравнително попадение. В 56-ата минута отдалечен изстрел на Сусо откри очертанията на вратата, Унай Симон мазета, само че Серхио Регилон се подхлъзна и не съумя да направи добавка. Последва нова опция пред андалусийци, само че Симон още веднъж беше на мястото си. Опитите на Атлетик да изнесе топката по-далеч от половината си не се увенчаваха с триумф.

Така се стигна разумно до изравняването на резултата. Това се случи в 69-ата минута, когато Евер Банега порази вратата на домакините с удар непосредствено от директен свободен удар. В 74-ата минута Банега се оказа в ролята на помощник, откакто Мунир Ел Хадади засече с глава негово центриране в наказателното поле и направи обрата на " Сан Мамес " цялостен.

Футболистите на Атлетик живнаха и бяха покрай равнене в 84-ата минута, само че вратарят на Севиля Ясин Буну избави. Севиля получи нов късмет за попадение, само че Симон отрази удар на Окампос.В последна сметка резултатът остана неизменен и по този начин Севиля се поздрави с успеха.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Ла Лига 35 кръг, четвъртък 9 юли  Атлетик Билбао 1:2краен резулат  Севиля
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР