Отборът на Септември продължава да впечатлява с изявите си през

...
Отборът на Септември продължава да впечатлява с изявите си през
Коментари Харесай

Локо изненадващо загуби от Септември, спорни стсъждания белязаха мача

Отборът на Септември продължава да впечатлява с изявите си напролет. Столичани реализираха втори пореден триумф в шампионата, откакто този завоюваха гостуването си на Локомотив (Пд) на стадион,,Лаута “ с 2:0.
Двубоят стартира с добър късмет пред септемврийци се откри в 10-ата минута, когато капитанът на гостите Боби Галчев имаше опция да извърши своя специалитет - директен свободен удар. Отправената от него топка обаче срещна построената стена и по този метод не тормози съществено вратата на пловдивчани.
Постепенно тимът на Локомотив съумя да се задържи по-продължително в наказателното поле на столичани. " Черно-белите " пробваха да извлекат резултат от всичко това посредством два удара на Аралица и Посинкович, които за тяхна жал попаднаха в телата на съперникови бранители.
Спорна обстановка беляза срещата в 24-ата минута. Буна и Карагарен комбинираха по фланга, след което офанзивата продължи с центриране към непокрития капитан на Локо - Димитър Илиев. Насочването му с глава изглеждаше, че ще бъде превърнато в попадение, но с геройска интервенция блесна Янко Георгиев, извадил коженото кълбо с една ръка. Футболистите на Локомотив и публиката на " Лаута " обаче желаеха дискусионното състояние да бъде отсъдено като гол, тъй като съгласно тях топката беше минала с целия си размер голлинията.
И тъкмо когато всички чакаха, че " смърфовете " са покрай попадението, Септември поведе след отсъдена дузпа. Главният арбитър Никола Попов уточни бялата точка, след игра с ръка на бранителя Стивън Езе. С виновната задача се нагърби младият Асен Чандъров, който технично в средата на вратата осъществя за 0:1.
Малко преди почивката Стивън Езе можеше да поправи грешката си при дузпата с гол във вратата на Георгиев. Изстрелът му с глава обаче не затрудни по никакъв метод стража на гостите.
През второто полувреме таджикът Умарбаев можеше да запише голова асистенция за Локомотив. Халфът центрира остро от директен свободен удар, само че никой всред Аралица, Езе и Посинкович не съумя да засече острия му пас.
Определено този интервал от срещата беше много тежък за софиянци, които трябваше да благодарят на своя вратар за едно фамозно избавяне в 60-ата минута. Тогава Георгиев бе на точното място, отбивайки непосредствено засечена от Димитър Илиев топка след центриране от корнер.
Главният арбитър Никола Попов си навлече гнева на " черно-белите " почитатели, откакто в 61-ата минута подмина рухване на Чико Цветанов в наказателното поле. Липсата на дузпа " взриви " аварийна пейка на Локо, като реферът трябваше да чуе много цветущи изрази по собствен адрес.
И откакто Локомотив не се възползва от опциите си да изравни, Септември ловко дочака своя миг и постави завършек на интригата с втори гол. В воин за столичани се трансформира техният капитан Борис Галчев, матирал Луков с съвършен изстрел от границата на наказателното поле.
По този метод " виненочервените " си върнаха 12-ото място в Първа лига. В идващия кръг на Септември следва домакинство на Витоша (Бистрица), Локо (Пд) пък има мъчно посещение на намиращия се в напредък отбор на Етър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР