Отборът на Септември 98 (Тервел) завърши есенният дял от първенството

...
Отборът на Септември 98 (Тервел) завърши есенният дял от първенството
Коментари Харесай

Доростол спечели гостуването на Септември 98

Отборът на Септември 98 (Тервел) приключи есенният дял от шампионата в Североизточна Трета лига със загуба вкъщи от новака Доростол (Силистра). Въпреки териториалното си преимущество в първата част на мача, добруджанци съумяха да осъществят единствено едно попадение във вратата на младия пазач на гостите Захари Върбанов. То падна в 40-ата минута след безредие в наказателното поле на гостите.

В началото на втората част силистренци одобриха предизвикването на футболния терен и обърнаха мача в своя изгода. В 58-ата минута Емре Акиф се възползва от неумелата интервенция на вратаря на домакините Вълко Маринов след директен свободен удар и в добавката изравни – 1:1. Десетина минути по-късно още веднъж груба неточност в отбраната на Септември 98 разреши на Мелих Алим да означи и победния гол в дуела.

Двата тима изиграха мача без главните си футболисти – основно заради болести, което се отрази отрицателно на играта на футболния терен. Все отново триумфа на Доростол е законосъобразен и напълно подобаващ. Победата прати отбора от Силистра на 10-о място в класирането, до момента в който загубата на Септември 98 го смъкна на 9-о място, където ще и презимува в зимната пауза от шампионата.

Доростол има още един отсрочен мач със Спартак (Варна), който ще се изиграе на 29 ноември (неделя) от 14:00 часа на стадион " Луи Айер ".

Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР