Отборът на Селтик съхрани шансовете си за спечелването на три

...
Отборът на Селтик съхрани шансовете си за спечелването на три
Коментари Харесай

Селтик отново победи Рейнджърс, този път за Купата на Шотландия

Отборът на Селтик запази възможностите си за спечелването на три трофея в Шотландия, откакто през днешния ден нанесе нов удар по самочувствието на огромния си противник Рейнджърс и го отстрани за купата на страната.

Селтик завоюва полуфинала за националната купа на " Хемпдън Парк " с 1:0, като единственото попадение вкара Жоао Педро Невеш-Жота в 42-ата минута след подаване на Дайцен Маеда.

" Детелините ", които завоюваха по-рано напролет и Купата на Лигата, имат късмет да създадат нов требъл. На финала за националната купа на 3 юни те ще спорят с втородивизионния Инвърнес Каледониън Тисъл, който през вчерашния ден удари с 3:0 Фолкърк. В локалната Висша лига Селтик води с 13 точки пред сините и се нуждаят от единствено една победа, с цел да побеждават като първенци.

Играчите на Глазгоу Рейнджърс, водени от Майкъл Бийл, стопираха да играят в обстановка, в която чакаха съдията Уилям Калъм да отсъди нарушаване в тяхна изгода. Такова обаче не последва, Дайцен Маеда подаде на Жота, който без проблеми с глава прати топката в мрежата зад вратаря Алън Макгрегър.

През второто полувреме пристрастеностите господстваха на терена и футболистите на Глазгоу Рейнджърс направиха всичко, което беше по силите им. Но отбраната на Селтик се оправи с центриранията от двата фланга, както и с мощните удари на Малик Тилман с крайник и на Тод Кантуел с глава.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР