Отборът на САЩ продължи към втората фаза на Световното първенство

...
Отборът на САЩ продължи към втората фаза на Световното първенство
Коментари Харесай

Брук Лопес: Янис ще иска да ни откъсне главите

Отборът на Съединени американски щати продължи към втората фаза на Световното състезание в Китай, откакто приключи непобеден в първия рунд на шампионата. Възпитаниците на селекционера Грег Попович ще срещнат Бразилия и Гърция в новосформираната група “K”. Това значи, че американците ще се изправят против индивида, спечелил премията “Най-полезен играч” в НБА - Янис Адетокумбо. Брук Лопес показа какво мисли за съотборника с в Милуоки.

“Той ще излезе, с цел да ни убие на полето. Ще желае да ни откъсне главите. Не бих очаквал нещо друго от това.”

Интересно мнение изрази и наставника на американците Грег Попович, за който мачовете на Световното състезание са същинско предизвикателство и доста друго прекарване по отношение на НБА.

“Нашето мнение е, че всички тези играчи, които идват от чужбина в НБА, са положителни състезатели, другояче нямаше да играят в Америка. Янис е специфичен състезател. Ние обичаме да назоваваме играчите супергерои, когато се показват на национално равнище. Те се събират и чрез тяхната връзка образуват тим, който обича да се състезава. Това се отнася за всеки отбор на този шампионат и вие може да го забележите. Много играчи са дружно от дребни, те са прекарали доста време, играейки един с друг”, сподели Попович.

Попович съпостави играта в НБА с тази на Световното състезание. “Всеки отбор е друг, когато стане въпрос за подготовка. В НБА тактиките са много ясни - всяка вечер знаеш по какъв начин ще подходят тимовете и всички тези неща. Но тук е друго. Всеки тим има друг метод, което прави мачовете ни приятни и предизвикателни в това време, тъй като всеки отбор е друго произведение на изкуството, което би трябвало да разберем. Това прави нещата доста интересни”, приключи 70-годишният ментор.

Съединени американски щати и Гърция стартират дуела си на следващия ден от 15:30 часа българско време. Срещата ще се организира в китайския град Шънджън, а всички погледи ще бъдат вперени в представянето на Адетокумбо.

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР