Отборът на Сърбия ще спори със Словения за титлата от

...
Отборът на Сърбия ще спори със Словения за титлата от
Коментари Харесай

Сърбия е вторият финалист на Евроволей 2019

Отборът на Сърбия ще спори със Словения за купата от Европейското състезание по волейбол 2019, откакто победи домакина Франция с 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7) във втория полуфинал от конкуренцията.

В Париж сърбите демонстрираха темперамент и класа, с цел да се преборят с един от любимците в шампионата, и то пред личната му аудитория. Волейболистите на Сърбия бяха изключително ефикасни на обсада, като осъществиха 16 печеливши блока против едвам 6 за „ петлите “. Най-резултатен за спечелилите бе Александър Атанасиевич с 27 точки (3 блока), а Урош Ковачевич добави 18 точки (1 ас, 3 блока). За французите над всички бе Ървин Нгапет с 29 точки (4 аса, 1 блок).

По този метод за първи път в историята на Европейското състезание по волейбол ще има напълно балкански край, като в неделя от 18:30 часа българско време Словения и Сърбия ще се изправят един против различен в Париж. За словенците това е втори край на Европейско, до момента в който сърбите ще се опитат да стигнат до третата си купа от състезание на Стария континент.

Тази вечер 19:00 часа е разногласието за бронзовите медали сред Франция и Полша. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР