Отборът на Сърбия не успя да си осигури предсрочно класиране

...
Отборът на Сърбия не успя да си осигури предсрочно класиране
Коментари Харесай

Сърбия не успя, ще трепери до последния момент за Русия 2018

Отборът на Сърбия не съумя да си обезпечи предварително класиране за Мондиал 2018 година, откакто загуби гостуването си на Австрия в предпоследен квалификационен мач от група D. Сблъсъкът на стадион „ Ернст Хапел “ предложи доста страсти и обрати, а в последна сметка домакините съумяха да изтръгнат успеха с 3:2.

Сърбия имаше потребност от наложителен триумф през днешния ден, с цел да си подпечата предварително визите за Русия. Това обаче не се случи и всичко ще бъде решено в последните дуели от група. В тях Сърбия семейства на Грузия, а преследвачът Уелс приема Ирландия.

По подигравка на ориста в воин за австрийците се оказа нападателят със сръбски корени Марко Арнаутович, който вкара две от попаденията за домакините.

В другите мачове през днешния ден „ драконите “ се постановиха над Грузия с 1:0 като посетител, а Ирландия надви елементарно над Молдова като хазаин.

Първата действителна голова опция в мача сред Австрия и Сърбия дойте в 6-ата минута. Кайнц получи топката отляво в наказателното поле, където бе оставен безусловно непокрит, овладя и стреля технично с десния кръг, само че вратарят на сърбите мазета с крайник в корнер. Три минути по-късно Арнаутович стреля с глава от пет метра, само че прати топката около левия непряк дирек на вратата.

Изненадата обаче пристигна в 11-ата минута, когато бе открит резултата. Гостите от Сърбия съумяха да завладяват противниковата врата още при първата по-сериозна офанзива. След пробив отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където защитник на домакините съумя да почисти с глава. Коженото кълбо обаче попадна в непокрития Лука Миливоевич на границата на наказателното поле, който овладя и стреля мощно през купа от играчи. Топката мина около няколко футболисти и се заби в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.

След откриването на резултата футболистите на Австрия продължиха да имат имат самодейността в мача. Домакините нанесоха своя удар в 25-ата минута, когато Гуидо Бургщалер изравни. Нападателят бе изведен с прелестен пас зад защитата на сърбите, напредна добре и пусна топката около стража Владимир Стойкович.

Десети минути по-късно сърбите имаха отличен късмет да поведе още веднъж в резултата, само че шансът не бе с тях. Александър Коларов центрира в наказателното поле към Бранислав Иванович, който надскочи защитник на Австрия и стреля с глава, само че топката „ кацна “ върху напречната греда.

В ответната офанзива обаче, голмайсторът Бургщалер пропиля страхотна опция да се разпише още веднъж. След положително включване отдясно, топката бе подадена към нападателя към точката на дузпата, той стреля, само че Стойкович сподели страхотна класа и мазета в корнер.

Последният забавен миг от първата част бе пред вратата на домакините. Душан Тадич финтира по прелестен метод бранител на австрийците и стреля мигновено с левия крайник по диагонала, само че Хайнц Линднер съумя с една ръка да избие.

Второто полувреме още веднъж стартира по-силно за домакините, които в първите няколко минути пропуснаха няколко отлични шанса, само че този път шансът бе на страната на вратаря Стойкович.

В първия мач от групата, който се игра по-рано през днешния ден Уелс реализира скъпа победа с 1:0 като посетител над Грузия. Така футболистите на Крис Коулман записаха четвърта победа от девет мача и заемат втората позиция във краткотрайното класиране с актив от 17 точки.

Въпреки отсъствието на Гарет Бейл уелсците стигнаха до триумфа посредством Том Лоурънс в 49-ата минута. Домакините играха доста мощно през първото полувреме. Грузия имаше владеенето на топката и сътвори няколко забавни положения пред вратата на съперника.

В началото на втората част Уелс нанесе своя удар след страховит гол на Том Лоурънс. В 49-ата минута 23-годишният халф се разписа с диагонален удар. До края на срещата Грузия на два пъти пропусна отлични благоприятни условия за изравнителен гол. Първо удар Отар Какбадзе бе спрян на голлинията Джеймс Честър, а след него и Гиорги Меребашвали бе спрян от отбраната на гостите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР