Отборът на Сампдория разпиля с 5:1 Бреша в двубой от

...
Отборът на Сампдория разпиля с 5:1 Бреша в двубой от
Коментари Харесай

Бреша дръпна дявола за опашката и отнесе петица

Отборът на Сампдория разпиля с 5:1 Бреша в дуел от 19-и кръг на Серия А. Гостите поведоха в 12-ата минута с гол на Йон Чансейор, само че последва наказателна акция на домакините, която приключи с 5 гола във вратата на Бреша. Фабио Куалярела се регистрира с две попадения, а Карол Линети, Якуб Янкто и Джанлука Капрари се разписаха по един път. Така капитанът на Сампдория към този момент е отбелязвал във всяка една от последните 16 календарни години.

Резултатът бе открит в 12-ата минута от Йон Чансейор, който засече центриране от ъглов удар и с глава оплете мрежата на Емил Аудеро.

В 19-а минута Якуб Янкто шутира, само че опитът му мина настрана от лявата греда.

В 34-ата минута Карол Линети възвърне равенството, откакто се възползва съвършено от неточност в отбраната на Бреша и умерено търкулна топката във вратата на домакините.

В добавеното време на първата част Линети отигра към Янкто, който бе оставен непопкрит в наказателното поле, и с удар от придвижване изпрати топката в мрежата на Йоронен.

Гостите започнаха стремително, само че Марио Балотели не съумя да преодолее вратаря след прецизен опит от свободен удар.

В 58-ата Балотели в последна сметка вкара топката в мрежата, само че попадението бе анулирано поради засада.

В 68-ата Масимилиано Мангравити игра непозволено с ръка в наказателното поле и съдията отсъди углавен удар в интерес на Сампдория. С осъществяването се нагърби Фабио Куалярела, който мушна топката около протегнатата ръка на Джеси Йоронен.

Малко по-късно резултатът към този момент бе покачен на 4:1, откакто Джанлука Капрари се озова на вярното поле, с цел да засече подаване и да го насочи в празната врата от близко.

В добавеното време бе завършено крайното 5:1, когато още веднъж Куалярела порази вратата на Йоронен.

Така Сампдория реализира първа победа от месец насам и събра 19 точки след 19 изиграни кръга. Бреша продължа със слабото показване и остава на предпоследното 19-о място.

В другите дуели по същото време:

Торино - Болоня КР 1:0
/ 1:0 Алехандро Беренгер 11'/

Фиорентина - СПАЛ КР 1:0
/ 1:0 Херман Пецела 82'/
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР