Отборът на Салернитана, който е застрашен от изпадане, няма да

...
Отборът на Салернитана, който е застрашен от изпадане, няма да
Коментари Харесай

Салернитана отърва изваждането от Серия А

Отборът на Салернитана, който е заплашен от изпадане, няма да бъде ваден от шампионата на Италия, откакто от клуба оповестиха, че към този момент е открит нов притежател.

Първоначално съществуваше опция за премахване на отбора от Салерно от Серия А поради свързаността му с президента на Лацио - Клаудио Лотито. Член 16 от разпоредбите за лицензиране и регистрация за клубовете не разрешава на лицата да имат няколко тима в една и съща дивизия, а контролът върху Салернитана към този момент е предаден на концерн, на който беше подредено да откри покупател до края на предходната година.

През предишния сезон клубът се изкачи в елита за първи път от 23 години. Офертата за Салернитана е получена в последния миг - на 31 декември, като процесът по завършване на новата благосъстоятелност е почнал в понеделник.

"Купувачът беше известен за опцията неотложно да пристъпи към изповядването на договорката, с цел да се включи допустимо най-скоро в ръководството на компанията и вероятно да му се разреши да бъде деен на трансферния пазар през януари ", се споделя в изказване от клуба в понеделник.

Салернитана не разкри публично самоличността на новия притежател, само че Даниеле Йерволино, 43-годишният създател на италианския онлайн университет Пегасус, сподели пред италианските медии, че той е купувачът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР