Отборът на Сакраменто Кингс записа тежко поражение от Бостън Селтикс

...
Отборът на Сакраменто Кингс записа тежко поражение от Бостън Селтикс
Коментари Харесай

Сакраменто допусна тежка загуба от Бостън

Отборът на Сакраменто Кингс записа тежко проваляне от Бостън Селтикс със 119:144 в среща от постоянния сезон на НБА. " Кралете " изиграха две противоположни полувремена, като през първата и втората четвърт играха равностойно и даже преобладаваха на моменти, а през третата и четвъртата претърпяха цялостен срив, който на моменти се показваше в закъснение от над 30 точки.

Александър Везенков още веднъж не бе част от стартовата петица, като мача започнаха крилата Кийгън Мъри, Харисън Барнс, Домантас Сабонис и гардовете Кевин Хъртър и Ди`Аарън Фокс.

Срещата бе специфична за огромната звезда на " кралете " Ди`Арън Фокс, който чества своя 26-и рожден ден. Той означи празника си уместно, като бе най-резултатен с 29 точки, а също така записа 3 асистенции и 3 битки.

За " кралете " мощен мач направиха също Домантас Сабонис и Кийгън Мъри.

Голямата звезда на Бостън Джейсън Тейтъм пропусна срещата поради травма в глезена.

" Кралете " започнаха доста мощно, като поведоха с 23:11 в първата половина от началната част. Класата на Бостън обаче пролича и гостите напълно скоро заличиха изоставането от 12 точки и вкараха пет следващи коша, като поведоха с 24:23. Ди`Арън Фокс обаче стартира да бележи стремително и записва повече от 10 точки.

В края на първата четвърт влезе и Александър Везенков, който остана до края на частта и записа съвсем две минути. Междувременно двата тима си разменяха водачеството неколкократно, като Сакраменто съумя да завърши частта при 41:38 в своя изгода.

Александър Везенков остана на паркета и при започване на втората четвърт, като се задържа в игра до първото спиране. В това време българинът записа първите си три точки.

Иначе тимът на Бостън игра малко по-добре в началните минути на втората четвърт и справедливо стигна до поврат, като към средата на частта Селтикс към този момент водеха с 60:55.

В идващите три минути обаче домакините редуцираха изоставането си на три точки, като сериозен принос за това имаше Домантас Сабонис, който добави по една битка и асистенция и се приближи до " трипъл-дабъл ", защото малко преди полувремето към този момент имаше на сметката си 8 точки, 7 битки, 5 асистенции.

Разликата продължаваше да се поддържа на 5 точки в интерес на гостите, като тя стана още по-осезаема, когато минута и двадесет секунди преди края на полувремето два следващи коша направиха резултата 72:62 в интерес на Бостън, като за първи път от началото на мача Селтикс поведоха с двуцифрен резултат.

Това обаче напълно скоро бе променено, защото Фокс изригна за следващ път и понижи до 66:72, само че директно преди сирената Уайт от гостите направи 74:66, при което приключи и първото полувреме.
Селтикс наложи тоталната си доминация през третата четвърт и на процедура реши изхода от срещата. " Кралете " вкараха първия панер, само че по-късно позволиха цели 17 безответни точки и към този момент изоставаха с 67:81. След това Сакраменто понижи на 69:81, само че последваха нови четири безответни коша, които по-късно бяха последвани от нова мощна серия и разликата се повиши до 23 точки в интерес на гостите от Бостън.



Везенков по този начин и не се появи през първата част на второто полувреме, а неговите съотборници продължаваха да се срутват, като даже в един миг изоставаха с 28 точки.

Фокс и Сабонис имаха леки проблясъци, като даже литовецът оформи своя дабъл-дабъл с 13 точки и 10 битки и съумяха да завършат частт при 90:113.

В заключителната част домакините играеха на приливи и отливи. Сакраменто успря да мине 100 точки, само че продължи да прави неточности в защита и гостите си върнаха задатъка от 25 точки.

Везенков влезе още веднъж в игра в средата на частта, като съумя да създаде първата си битка.

В оставащото време мачът просто се доиграваше и Бостън съумя да оформи разгромна победа със 144:119.

Бостън Селтикс към този момент има баланс от 21-6 и продължава да бъде водач в Източната конференция. Сакраменто пък падна на пето място в Западната конференция с баланс от 16-10 и бе преместен от четвъртата позиция от Лос Анджелис Клипърс, които победиха Далас Маверикс със 120:111.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР