Отборът на Русия стартира по отличен начин участието си Мондиал

...
Отборът на Русия стартира по отличен начин участието си Мондиал
Коментари Харесай

Русия с летящ старт на Мондиал 2018, Сборная вкара пет гола на Саудитска Арабия

Отборът на Русия започва по отличен метод присъединяване си Мондиал 2018. Домакините на шампионата зарадваха 80 000 фенове на " Лужники ", откакто подчиниха новобранците от Саудитска Арабия с 5:0. По този метод хората на Станислав Черчесов направиха значима крачка към едно от първите две места в група " А ".

Може да се каже, че този погром ще има и исторически отпечатък върху конкуренцията, защото е най-големият подобен от всички откриващи срещи до този миг.

Сборная свърши задачата си още до почивката, когато паднаха две от попаденията в мрежата на " зелените соколи ". Всичко стартира още в 12-ата минута, когато Юри Газински се оказа на точното място в полето на противника и с глава направи 1:0. До почивката съветската преднина към този момент бе удвоена, откакто появилият се като насилствена запаса - Денис Черишев се разписа с мощен удар от близко. Честта да сътвори класиката в Москва пък имаше различен авариен състезател - Артьом Дзюба, който също означи след акуратен пас на Головин.

 Русия - Саудитска Арабия 5:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Русия - Саудитска Арабия 5:0 (Развой на срещата по минути)

Страховито начало за момчетата на Черчесов

Шоуто обаче настъпи секунди преди последния съдийски сигнал, когато за разгромното 5:0 спомогнаха фамозните попадения на Черишев и Головин.

 Снимка 362192
Източник:

Лош усет от впечатляващия успех обаче донесе тежката травма на звездата Алан Дзагоев, който напусна терена контузен още в средата на първата част.

В идващия кръг на Русия следва ново екзотично предизвикателство. На 19 юни, пред цялостните трибуни на стадион " Крестовски " в Санкт Петербург, Сборная приема Египет. Мачът е с начален час 21:00. Ден по-късно, от 18:00, Саудитска Арабия ще се опита да промени ориста си против любимеца в група " А " - Уругвай.

Руските национали започнаха борбата на " Лужники " със стихийни офанзиви. Напрежението се придвижи в полето на Саудитска Арабия още в 120-ата секунда, само че Алан Дзагоев не съумя да се завърти и да нанесе рисков изстрел.

 Снимка 362190
Източник:

Притеснението в лагера на гостите очевидно бе много съществено и в шестата минута " зелените соколи " бяха на крачка от това да позволен огромна неточност. Вратарят Ал Муаюф излезе надалеч от своето поле и по този начин игра с коженото кълбо, че насмалко не го подари на дебнещ съветски футболист. Миг по-късно Александър Семедов можеше да нанесе и голов удар, само че защитник на Саудитска Арабия протегна крайник в решителния миг.

Едва след 12 минути футбол, разумното в съветската столица се случи и 80 000 души ликуваха след попадението на Сборная. Всичко се разви след една добре проиграна обстановка при ъглов удар. След малко съмнение в отбраната на Саудитска Арабия, Александър Головин съумя да центрира майсторски към далечната греда на " зелените соколи ". На точното място се оказа опорният халф Юри Газински, който се възползва от подхлъзналия се пред него съперников състезател и с глава не остави никакъв късмет на Ал Муаюф.

 Снимка 362169
Източник:

Носени на крилете на позитивната страст, възпитаниците на Станислав Черчесов бяха близо и до удвояването на своята преднина. Марио Фернандес още веднъж реализира пробив по крилото, след което даде изострен пас по земя за някой всред Дзагоев и Смолов. Макар и двамата да не се схванаха кой да насочи изстрел, вторият въпреки всичко насочи топката към саудитската мрежа. След лек рикошет, ударът на Феодор закупи доста рискова парабола. На мястото си въпреки всичко беше Ал Муаюф, който отрази акробатично.

Голям проблем налегна съветския селекционер в 23-ата минута, откакто огромната звезда на домакините - Алан Дзагоев стъпи изкривено и трябваше да бъде сменен. Така на терена трябваше да се появи някогашният състезател на Реал (Мадрид) - Денис Черишев.

 Снимка 362176
Източник:

В 35-ата минута основният арбитър Питана приключи още в зародиш съветските мераци за углавен удар. Роман Зобнин излезе в обстановка " едно в едно " против Осама Хаусауи, след което падна безпомощно в полето на противника. Дузпа обаче нямаше, като аржентинецът даде сладкодумен жест играта да продължи.

 Снимка 362177
Източник:

Малко преди почивката, домакините на Мондиал 2018 нанесоха съдбоносен удар по стремежа на своя конкурент. Сборная осъществя по този начин значимия си втори гол, който бе факт след превъзходното взаимоотношение сред Роман Зобнин и Денис Черишев. Всичко стартира от плеймейкърът на ЦСКА (Москва), който показва темперамент и се пребори за значима топка до полето на Саудитска Арабия. Последва подаване за непокрития Денис Черишев, който финтира елегантно противник и с мощен шут под гредата подари своята татковина с преднина от две чисти попадения.

 Снимка 362195
Източник:

" Зелените соколи " не трансформираха с нищо представянето си след паузата. Хората на Пици бяха разпилени и мъчно устояха на високото движение, диктувано от руснаците. Домакините пък " откриха " втората част с добра опция пред Семедов. Халфът шутира от междинна отдалеченост, само че малко над напречния дирек.

" Обречените " араби можеха изненадващо да се върнат в мача с настъпването на 55-ата минута. Голмайсторът им Ал Сахлауи бе оставен непокрит при остро центриране. Нападателят обаче се размина със стотни от секундата, с цел да засече в мрежата на пасивния при тази обстановка Акинфеев. Късметът не покри и опиталия се да поправи грешката на своя съотечественик - Тасир Ал Ясим.

 Снимка 362197
Източник:

Макар и подложен на критика съществено, съветският треньор Черчесов показва страховит нюх за точната промяна. В 71-ата минута той пусна в игра добре познатия таран Артьом Дзюба. Нападателят на Арсенал (Тула) пък му се отблагодари с гол единствено 60 секунди по-късно. Здравенякът завоюва въздушната борба при центриране на Саша Головин и с глава сътвори по този начин мечтаната класика на " Лужники ".

Макар и към този момент изцяло решен, мачът бе белязан от още един безценен камък в 91-ата минута. Страхотен гол в мача осъществя героят през днешния ден - Денис Черишев, който от границата на наказателното поле, прати неспасяемо топката в далечния ъгъл на саудитския пазач.

 Снимка 362175
Източник:

Това обаче не бе всичко от Сборная! Макар и надълбоко в добавеното време, руснаците имаха късмет да отбележат и незабравим пети гол. Фамозно осъществяване от фаул сътвори Саша Головин, който с изключение на, че фиксира разгромния триумф, реализира и най-голямата победа в откриващ мач на Световното състезание - 5:0!

 Снимка 362167
Източник:

В идващия кръг на Русия следва ново екзотично предизвикателство. На 19 юни, пред цялостните трибуни на стадион " Крестовски " в Санкт Петербург, Сборная приема Египет. Мачът е с начален час 21:00. Ден по-късно, от 18:00, Саудитска Арабия ще се опита да промени ориста си против любимеца в група " А " - Уругвай.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР