Отборът на Русия се класира за полуфиналите на Купа Дейвис,

...
Отборът на Русия се класира за полуфиналите на Купа Дейвис,
Коментари Харесай

Русия надви Сърбия след жестока битка на двойки в Мадрид за Купа Дейвис

Отборът на Русия се класира за полуфиналите на Купа Дейвис, откакто победи Сърбия с 2-1 в доста оспорван и забавен мач в мадридския състезателен комплекс "Каха Магика ". След като двата отбора си поделиха двата мача на сингъл, всичко се реши в срещата на двойки, която бе изпълнена с драма и страст, а Андрей Рубльов и Карен Хачанов съумяха да спасят три мача в решаващия тайбрек, с цел да стигнат до крайния триумф.

В първия мач за деня Рубльов бе безапелационен против Филип Крайнович и го победи с 6-1, 6-2, с цел да даде преднина на своя отбор, само че по-късно международният номер 2 Новак Джокович възвърне тъждество с триумф над Хачанов с 6-3, 6-3. В мача на двойки Джокович сплоти сили с Виктор Троицки, като двамата започнаха мощно и пробиха за преднина от 3-1, само че по-късно Рубльов и Хачанов подвигнаха оборотите и стигнаха до цялостен поврат за крайното 6-4 в първия сет.

Втората част стартира по сходен метод, като сърбите пробиха рано, а противниците им съумяха да изравнят, като в този стадий от дуела адреналинът към този момент бе оптимално покачен и имаше чести гневни прояви най-много от сръбския лагер, само че също по този начин и от Рубльов. В последна сметка сърбите още веднъж пробиха и вкараха мача в решителен трети сет, в който след равностойна игра се стигна до тайбрек. В него Джокович и Троицки имаха три мачбола, само че не съумяха да осъществят нито един, като Троицки направи няколко решаващи неточности, след което руснаците се възползваха от първата си опция и затвориха мача с 10-8 след към два часа и половина игра.

По този метод Русия продължава към полуфиналите, където ще срещне отбора на Канада, който през вчерашния ден победи Австралия с 2-1. По-късно през днешния ден ще се изиграят останалите два четвъртфинала: Испания - Аржентина и Англия - Германия. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР