Отборът на Рома спечели първия си мач за 2023 година,

...
Отборът на Рома спечели първия си мач за 2023 година,
Коментари Харесай

Ранна дузпа върна Рома на победния път

Отборът на Рома завоюва първия си мач за 2023 година, откакто надви с минималното 1:0 против гостуващия Болоня в дуел от 16-ия кръг на Серия " А ". Така „ вълците “ се завърнаха към успехите в италианския хайлайф, откакто нямаха триумф в предходните си три турнирни мача. За „ рособлу “ пък това е шеста загуба като посетител в шампионата през този сезон.

Преди началото на мача двата тима уважиха паметта на умрелия Синиша Михайлович. Той има два сезона като футболист на „ вълците “, а до неотдавна водеше „ рособлу “ в продължение на близо четири години.

Римляните стигнаха до победния гол още в шестата минута, когато капитанът им Лоренцо Пелегрини се разписа от дузпа, отсъдена за фал на Джон Лукуми против Пауло Дибала. Това беше най-бързият гол за италианския национал в кариерата му в Серия " А ", както и първо негово турнирно попадение на „ Олимпико “ от предишния 20 март насам. До края на мача „ джалоросите “ не можеха да се похвалят със съществени положения за нов гол, само че съумяха да задържат задатъка си. От друга страна, през втората част гостите се пробваха да избегнат загубата, само че не съумяха да преодолеят Руи Патрисио. В последните секунди му оказа помощ резервата Тами Ейбрахам, който от голлинията мазета удар с глава на Лукуми. 

Така Рома се изкачи на шестата позиция в класирането с актив от 30 точки, отстъпвайки на Лацио и Интер единствено по голова разлика. Болоня пък остана на 11-ото място с 19 пункта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР