Отборът на Рома постигна важна победа в преследването на местата,

...
Отборът на Рома постигна важна победа в преследването на местата,
Коментари Харесай

Рома пречупи десет от Фиорентина с два гола на Дибала

Отборът на Рома реализира значима победа в преследването на местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати, откакто надигра с 2:0 състава на Фиорентина в среща от 18-ия кръг на Серия " А ".

Двубоят на " Стадио Олимпико " стартира равностойно, като в първите двайсетина минути и двата отбора насочиха по един отдалечен удар, само че вратарите Руи Патрисио и Пиетро Терачано направиха необходимито, с цел да запазят нулевото тъждество.

Така се стигна до 23-та минута, която беше повратно за развиването на целия мач, защото гостите от Флоренция останаха с човек по-малко след втория жълт картон на Додо.

Домакините се възползваха от численото си преимущество и в 40-та минута Пауло Дибала даде задатък на " вълците ", разписвайки се с удар от въздуха от дъгата на наказателното поле. При изстрелът на аржентинеца се получи и лек рикошет, който обърка стража Терачано и в последна сметка топката мина през краката му преди да се оплете в мрежата на " виолетовите ".

След почивката Рома продължи да господства, като в 50-та минута турчинът Мехмет Зеки Челик уцели гредата, а малко по-късно пропуск направи и Тами Ейбрахам.

Все отново разумното се случи в 82-та минута, когато Ейбрахам асистира на Дибала, а аржентинецът вкара втория си гол в мача, с което постави и точка на разногласието.

С триумфа римляните събраха 34 точки на 7-то място в подреждането, като с еднакъв актив са още градския противник Лацио и Аталанта, които са надлежно 5-ти и 6-ти. Фиорентина пък се намира на 10-та позиция с актив от 23 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР