Отборът на Рома постигна изключително важна победа с 2:1 в

...
Отборът на Рома постигна изключително важна победа с 2:1 в
Коментари Харесай

Рома даде заявка за топ 4, нанесе нов тежък удар на Наполи

Отборът на Рома реализира извънредно значима победа с 2:1 в огромното дерби на 11-тия кръг на Серия А. Головете за "вълците " бяха отблеязани от Жордан Верету и Николо Дзаниоло. За Наполи прецизен беше Аркадиуш Милик в следващия разочароващ мач за тима на Карло Анчелоти.

Двубоят стартира по отличен метод за момчетата на Паоло Фонсека. В рамките на две минути сред 10-та и 12-та минута Джъстин Куиверт и Хавиер Пасторе усояха да произведат хубави изстрели от рамката на наказателното поле, само че и двамата не оцелиха вратата на Алекс Мерет.

Пробивът за домакинуте въпреки всичко пристигна 6 минути по-късно. След хубава контраофанзива Леонардо Спинацола откри Николо Дзаниоло на границата на наказателното поле на Наполи, той преоддвама бранители и пласира превъзходен удар в скобата на Мерет за 1:0.

Авансът трябваше да бъде подсилен в 26-та минута. Домакините получиха право да изпълнявта дузпа, само че Александър Коларов не сподели нормалния си прецизен мерник, като мощният му удар по земя беше отразен с опитност от вратаря на гостите.

До края на първата част възпитаниците на Анчелоти се впуснаха във вихрени офанзиви и с пропуски се оъчеъоха Аркадиуш Милик, Лоренцо Инсиние и Хосе Кайехон.

В началото на втората час въпреки всичко Рома откри втория гол. В 55-та съдията на дуела отсъди втора дузпа, като този път зад топката застана Жордан Верету, който не сбърка и хвърли трибуните в възторг.

В 72-та минута беше ред на момчетата на Фонсека да бъдят хванати и осъдени на контраофанзива. Лоренцо Инсиние се устреми напред и откри с паралелен на гол линията пас Аркадиуш Милик. Топката можеше да бъде изчистено от бранител на Рома, само че мина под краката му и полякът нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата.

До края на срещата гостите по този начин и не съумяха да реализират някакъв логичен напън, като в 6-та минута на добавеното време червен картон си изкара младока на Рома Мерт Четин. Резултатът обаче остана 2:1 за "вълците ".

Така Рома излезе на 3-та позиция във краткотрайното класиране с актив от 22 точки след 11 мача. Наполи, от своя страна, се намират на 6-та позиция с едвам 18 точки и единствено 1 победа в последните 5 дуели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР