Отборът на Рома победи с 4:2 Сасуоло в домакински мач

...
Отборът на Рома победи с 4:2 Сасуоло в домакински мач
Коментари Харесай

Рома разпиля Сасуоло, Мхитарян дебютира с гол

Отборът на Рома победи с 4:2 Сасуоло в домашен мач от третия кръг на Серия А. Само за 15 минути Лоренцо Пелегрини, Един Джеко и Хенрих Мхитарян осъществиха бързи три попадения. Последва гол на Джъстин Клуиверт, който направи резултата 4:0. В 53-ата минута Доменико Беради осъществя за Сасуоло от свободен удар, а в 72-ата още веднъж той оформи крайното 5:2.

Още в 3-тата минута на срещата бе отсъдена дузпа за Рома след нарушаване, осъществено от Федерико Пелузо. Съдията Даниеле Чифи обаче реши да прегледа решението за дузпа, употребявайки ВАР, като системата сподели, че нарушаване не е имало, затова няма и дузпа.

В 12-а минута Един Джеко получи високо подаване и имаше цялото време на света, с цел да шутира към вретата. Той насочи топката към горния десен ъгъл, само че липсваше мощ на ударът му и вратаря Андреа Консигли се намеси без усложнения.

Резултатът бе открит в 12-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини центрира отлично от ъглов удар и откри Браян Кристанте, който надскочи отбраната и стреля с глава в горния десен ъгъл.

Само минута по-късно Франческо Капуто осъществя за Сасуоло, само че голът му бе анулиран поради засада.

В 19-ата минута Александър Коларов центрира в наказателното поле и откри Един Джеко, който овладя топката и я изстреля в центъра на вратата.

Само три минути по-късно новото попълнение на Рома Хенрих Мхитарян означи първото си попадение за тима, откакто доближи до пас в наказателното поле и изстреля съвършен удар в долния ляв ъгъл.

В 34-ата минута невероятна самостоятелна изява от страна на Джъстин Клуиверт приключи с удар от наказателното поле. Той прати топката тъкмо в долния десен ъгъл, правейки резултата 4:0.

В началото на второто полувреме Лоренцо Пелегрини овладя подаване надълбоко в наказателното поле и след положително първо допиране прати топката в левия ъгъл. Ударът на полузащитникът бе добър, само че един от бранителите промени траекторията му и топката рикошира в гредата.

В 53-ата минута Доменико Беради от Сасуоло извърши свободен удар от обещаваща позиция и осъществя, изпращайки топката в горния десен ъгъл на вратата.

Малко по-късно Джъстин Клуиверт пропиля голям късмет за Рома, вдигайки се високо в наказателното поле и засичайки центриране от свободния удар. Футболистът опитва удар с глава, само че топката се отби от външната страна на лявата греда.

Крайният резултат бе завършен в 72-ата минута, когато Доменико Беради означи, откакто доближи до пас в наказателното поле и с съвършен изстрел в долния десен ъгъл осъществя за 4:2.

Така Рома се намира на седма позиция в класирането с 5 точки, а тимът на Сасуоло е 12-и с актив от 3 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР