Отборът на Рилски спортист (Самоков) се поздрави с нова победа

...
Отборът на Рилски спортист (Самоков) се поздрави с нова победа
Коментари Харесай

Рилски спортист с победа във Варна

Отборът на Рилски състезател (Самоков) се поздрави с нова победа в постоянния сезон на Националната Баскетболна Лига, откакто довечера самоковци се постановиха при визитата си на Черно море Тича (Варна) с 94:76 (31:27; 16:26; 21:14; 26:9) в дуел от X кръг.

Джейлин Дженкинс вкара 20 точки за спечелилите, Златин Георгиев се отличи с „ дабъл-дабъл “ – 18 точки и 11 битки, а Димитър Маринчешки приключи със 17 точки.

Мартин Йорданов беше най-резултатен за домакините – 16 точки, а Мартин Коцев и Веселин Георгиев се отличиха с по 15 точки.

Самоковци започнаха мача със серия от 4:0, само че по-късно последва цялостен поврат, откакто Кръстев и Георгиев вкараха седем безответни точки за домакините за 7:4. Играта вървеше панер за панер до самия завършек на интервала, като едвам в последните секунди баскетболистите на Рилски състезател имаха повече шанс и поведоха с четири точки след сполучливи стрелби на Маринчешки – 31:27

В началото на втория интервал „ моряците “ се активизираха и след серия от 15:6 стигнаха до цялостен поврат - 42:37 тъкмо пет минути преди почивката. Всичко това несъмнено внесе ужас измежду възпитаниците на Людмил Хаджисотиров, които до края на първото полувреме по този начин и не откриха метод да си върнат лидерската позиция и след първите 20 минути резутатът бе 53:47 в интерес на Черно море Тича.

През третата четвърт баскетболистите Рилски състезател осъществиха нов поврат, откакто доста подобориха представянето си в отбрана и нахлуване, като в заключителните 10 минути момчетата на Хаджисотиров затвърдиха превъзходството си и се поздравиха с категориен триумф - 94:76.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – РИЛСКИ СПОРТИСТ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР