Отборът на Рилски спортист направи изключително важна крачка към полуфиналите

...
Отборът на Рилски спортист направи изключително важна крачка към полуфиналите
Коментари Харесай

Рилецо удари Академик Бултекс 99, успехи за Берое и Балкан в плейофите

Отборът на Рилски състезател направи извънредно значима крачка към полуфиналите в Националната баскетболна лига за мъже. Самоковци се постановиха със 79:60 над Академик Бултекс 99 като посетител в Пловдив в първи четвъртфинален конфликт сред двета отбора. Играе се до две победи в три мача. Реваншът е на 29 април в зала "Арена Самоков " от 18:00 часа.

Въпреки че домакините завоюваха първата четвърт, по-късно последва внезапна смяна на събитията. Играчите на Людмил Хаджисотиров загатнаха за преимуществото си още през втората четвърт, само че финалните 10 минути бяха показателни за надмощието на гостите, след триумф със 17:6.

Най-резултатен за спечелилите беше Златин Георгиев с 14 точки, Мартин Маринов и Антъни Гуджино прибавиха по 13. За домакините от Академик Бултекс 99 се отличи Младен Виткович с 16 точки, Трой Франклин прибави 15.

Балкан стартира с безапелационна победа вкъщи плейофите в НБЛ. В първия четвъртфинален мач отборът на Небойша Видич надигра като хазаин Спартак Плевен с 96:63 и поведе с 1:0 в серията. Вторият мач от серията е в понеделник (29 април) от 19:00 часа в зала "Балканстрой " в Плевен. Играе се до две победи от три мача.

Балкан имаше усложнения единствено в първата част на днешния мач, а след нея пое напълно нещата в свои ръце и не разреши на Спартак да се приближи.

След третата част Балкан поведе с цели 29 точки и до края мачът на процедура срещата се доиграваше, като Спартак изигра последния интервал с двама юноши, а главните играчи получиха отмора. За Балкан също всички играчи взеха присъединяване и домакините завоюваха с 33 точки.

Крис Минков беше най-резултатен за триумфа на Балкан с 14 точки, а по 12 означиха Микейл Хопкинс и Брендън Браун, който направи и 9 асистенции. Димитър Димитров означи 13 точки, а 11 добави Павлин Иванов. За Спартак над всички с 20 точки беше Цветослав Острев. По 11 означиха Иван Лилов и Радослав Кочев.

Берое завоюва против Ямбол с 98:81 и също поведе с 1:0 в серията. Двата отбора изиграха оспорвани първи три елементи, а домакините взеха решение всичко със страхотни последни 10 минути, които завоюваха с 23:10.

Най-резултатен за спечелилите беше Тре Когинс с 22 точки, Конър Франкамп добави 19 и Пол Милър записа 13. С "дабъл дабъл " се регистрира Александър Янев - 13 точки и 10 битки. За Ямбол Айзея Уилямс записа 22 точки, а с по 14 точки се включиха Евгени Иванов и ЛаРон Смит.

Вторият дуел сред Берое и Ямбол е на 29-ти април от 18:00 часа. Срещата ще се играе в ямболската зала "Диана "./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР