Отборът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 даде ясно

...
Отборът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 даде ясно
Коментари Харесай

Ред Бул даде на Рикиардо краен срок за отговор

Отборът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 даде ясно да се разбере по кое време чака да получи финален отговор от своя водач Даниел Рикиардо остава ли или не. Шефът на австрийците Кристиан Хорнер разгласи, че австралийският играч има време за размисъл до август.

28-годишният Рикиардо, който напълно неотдавна завоюва Гран При на Китай, е едно от горещите имена на пазара, защото съглашението му с „ биковете” изтича в края на годината. Упорито се приказва, че водачите в класирането при конструкторите – Мерцедес и Ферари – към този момент са осъществили първи контакти със състезателя.

Рикиардо прям: Една победа не стига, с цел да остана в Ред Бул

Засега са единствено клюки, само че се приказва, че „ скудерията” няма да протака до последно договарянията с Рикиардо. Редица издания сочат, че до края на юни италианците биха желали корав отговор, с цел да трансформират проектите си, в случай че е належащо. „ Черните кончета” настойчиво търсят нов сътрудник за звездата си Себастиан Фетел, защото е доста евентуално сегашният му сътрудник – 38-годишният Кими Райконен да постави завършек на кариерата си.

При Мерцедес обстановката е сходна – договорът на Валтери Ботас изтича с приключването на акцията и това отваря поле за дейности. Все отново се смята, че финландецъ има преимущество пред всеки претендент за позицията до Люис Хамилтън, като още веднъж ще има опция да я отбрани чрез резултатите си.

Кариерата на Даниел Рикиардо в няколко минути

В Ред Бул също желаят допустимо най-рано да решат алтернативите си и да разполагат с допустимо най-вече време, в случай че се стигне до търсене на нов сътрудник за Макс Ферстапен. Само преди дни Рикиардо разгласи, че не желае да подписва прекомерно дълъг договор с който и да било, защото не е доста сигурен за посоката, в която се кани да поеме Ф1 след 2020 година.

„ Трябва да има решение до края на лятната пауза. Това ще е крайният срок”, съобщи шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. „ Не желаем да чакаме постоянно. Имаме положителни други варианти. Нашият приоритет е да продължим взаимна работа с Даниел, само че в случай че това не се получи, ще прегледаме разновидностите си.”

„ Кои са другите възможности ли? Най-очевидната е Карлос Сайнс-младши (състезаващ се чартърен в Рено – б.р.). Той има контракт с нас. Оттам нататък има няколко млади пилоти”, добави Хорнер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР