Отборът на Ред Бул Лайпциг записа много важна победа в

...
Отборът на Ред Бул Лайпциг записа много важна победа в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг надигра отново Фрайбург и го измести от топ 4, Унион Берлин с грешна стъпка

Отборът на Ред Бул Лайпциг записа доста значима победа в преследването на място в топ 4 в Бундеслигата, откакто надигра с минималното 1:0 като посетител директен съперник в борбата за присъединяване в Шампионската лига в лицето на Фрайбург.

За " биковете " това бе втори триумф в границите на единствено няколко дни при аудиенция на тима от югозападна Германия, откакто разрушиха с 5:1 през седмицата в полуфиналите на шампионата за Купата.

Домакините наподобява си бяха взели поука от тежкото проваляне и през днешния ден се показаха надалеч по-солидно в отбрана, като в огромни интервали от дуел сполучливо се справяха с офанзивите на техния противник.

Така се стигна до 73-а минута, когато Кевин Кампл получи топката на центъра и потегли на самостоятелен рейд, който трябваше да приключи с пас към Юсуф Поулсен, само че благополучен рикошет върна топката в краката на словенеца, който трансферира стража на домакините за 1:0.

Футболистите на Фрайбург пробваха да отговорят и стигнаха до най-хубавата си опция в добавеното време на срещата, когато Нилс Петерсен стреля рисково, само че видя по какъв начин вратарят на Лайпциг Янис Бласвих прави значимо избавяне, с цел да резервира трите точки за своя отбор.

По същото време различен от участниците в битката за място в топ 4 Унион Берлин позволи неверна стъпка, губейки с 0:1 като посетител от състава на Аугсбург, за който този триумф може да се окаже основен за оставането на отбора в Бундеслигата и през идната акция.

Така, след днешните дуели Република България Лайпциг заема 3-о място в подреждането с 57 точки, до момента в който Унион Берлин и Фрайбург са компактно зад тях с 56 пункта, като към този момент столичани имат леко преимущество и са на 4-ата позциия поради по-добрата си голова разлика.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР