Отборът на Ред Бул Лайпциг спечели първия трофей в Германия

...
Отборът на Ред Бул Лайпциг спечели първия трофей в Германия
Коментари Харесай

Дани Олмо и РБ Лайпциг вгорчиха дебюта на Хари Кейн в Байерн Мюнхен и триумфираха със Суперкупата насред Алианц Арена

Отборът на Ред Бул Лайпциг завоюва първия трофей в Германия за новия сезон, откакто победи в мача за Суперкупата на страната след триумф с 3:0 против първенеца Байерн Мюнхен, освен това, посред дома на " баварците " - Алианц Арена.

Домакинските последователи са сигурност са били въодушевени от новината за трансфер на британската звезда Хари Кейн по-рано през днешния ден, само че даже неговата поява на игрището не съумя да засенчи представянето на Дани Олмо, който бе огромният воин за " биковете ", реализирайки хеттрик за триумфа.



Още в 3-ата минута испанският национал даде задатък на своя отбор, възползвайки се от едно безредие в наказателното поле на домакините.

В самия завършек на първата част още веднъж Олмо беше в прегръдките на своите съотборници, откакто получи пас от Тимо Вернер, отстрани двама противници с елегантно превръщане, а най-после преодоля и стража Свен Улрайх, правейки резултата 3:0.

Класическият триумф на Република България Лайпциг и хеттрикът на Дани Олмо станаха факт в 68-ата минута, когато юношата на Еспаньол, Барселона и Динамо Загреб осъществя дузпа, отсъдена за игра с ръка на Нусаир Мазрауи.

Броени минути по-рано пък феновете на " Алианц Арена " видяха и дебюта на Хари Кейн, който влезе от пейката на мястото на Матис Тел, само че даже този ход на Томас Тухел не докара до мечтаната смяна и по този начин Байерн трябваше да преглътне тежката загуба.

В същото време Ред Бул Лайпциг пък стигна до своя исторически първи трофей в шампионата за Суперкупата на Германия, откакто бе изгубил предходните два финала точно против " баварците ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР