Отборът на Реал Мадрид записа неблагоприятен резултат във второ поредно

...
Отборът на Реал Мадрид записа неблагоприятен резултат във второ поредно
Коментари Харесай

Реал Мадрид пак се подхлъзна навън

Отборът на Реал Мадрид записа неподходящ резултат във второ следващо посещение в Ла Лига. В 34-ия кръг момчетата на Зинедин Зидан се задоволиха с нулево реми против четвъртия във краткотрайното класиране Хетафе.

Този резултат се явява сериозен кол в колелата на „ белия балет”, който не крие упоритостите си във връзка с второто място. Изоставането на Реал зад градския зложелател Атлетико към този момент стигна 6 точки, а до края остават 4 кръга.



За следващ мач надалеч от вкъщи лъснаха проблемите на „ лос бланкос” при отбелязването на гола. Дори изненадващо включването на Браим Диас измежду титулярите не промени нищо, като мадридският гранд сподели само епизодични проблясъци.

Още в първата минута на мача Иско по страховит метод с подаване през центъра изведе Карим Бензема самичък против вратата. Французинът не прибърза със завършващия удар, по тази причина може би беше два пъти по-разочарован, когато топката мина настрана от десния дирек.

В 30-ата минута Мауро Арамбари от Хетафе тества рефлексите на Кейлор Навас с изстрел от директен свободен удар. За шанс на костариканеца топката беше ориентирана в неговия ъгъл и това го подкрепя при спасяването на мощния шут.

Пет минути по-късно защитник на Хетафе почисти топката на метър пред голлинията, откакто Серхио Регилон засече центрирането на Иско. В 38-ата Гарет Бейл беше изведен зад тила на бранителите отляво и комбинира добре с Бензема, който от точката на дузпата стреля прекомерно едва, с цел да затрудни вратаря Давид Сория.

Реал Мадрид продължи да господства при владението на топката и след паузата, единствено че по-рядко стигаше до комфортни благоприятни условия. За сметка на това в 73-ата минута отборът имаше потребност от класата на Кейлор Навас, който по впечатляващ метод парира с една ръка изстрела на Хорхе Молина от 12 метра по диагонала. Топката мигновено отиде при Хайме Мата, който я овладя и на собствен ред потърси гола. Кейлор Навас отхвърли и него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР