Отборът на Реал Мадрид се поздрави със своята 35-а шампионска

...
Отборът на Реал Мадрид се поздрави със своята 35-а шампионска
Коментари Харесай

Реал узакони 35-ата си баскетболна корона на Испания

Отборът на Реал Мадрид се поздрави със своята 35-а шампионска купа на Испания след триумф 74:68 над Барселона като посетител в четвъртия мач от финалната серия в Лига Ендеса. Така „ белия балет” завоюва борбата с 3-1 победи и получи сладостен десерт към триумфа, а точно – да го отпразнува в „ Палау Блауграна”, домът на огромния противник. Голяма част от домакинските последователи напуснаха оборудването преди края на мача, защото в последните минути Барса просто не беше в позиция да реализира поврат.

Изключителен мач за спечелилите направи центърът от Кабо Верде Валтер Таварес. Високият 220 сантиметра баскетболист се регистрира с „ дабъл-дабъл” от 10 точки и 15 битки. Огромен принос за втората поредна купа на Испания имаше и аржентинският пойнт гард Факундо Кампацо с 15 точки и 9 битки. 28-годишният баскетболист беше избран и Най-полезен състезател в плейофите.

Първото полувреме завърши единствено с 4 точки преднина – 37:33 в интерес на Реал Мадрид, който потегли доста мощно в мача. Само в границите на първата четвърт гостите от столицата отвориха разлика от 11 точки, която домакините последователно заличиха.

След огромната пауза това, което наклони везните в интерес на Реал, беше сериозното оттегляне на „ блаугранас” при битките. В предходните мачове от серията момчетата на Светислав Пешич преобладаваха по този индикатор, само че в петък вечер взеха цели 16 по-малко от противника си. Освен всичко друго и стрелбата от зоната за 3 точки спря да работи за Барса, до момента в който Реал натрупа задоволителен задатък, с цел да управлява без проблем развоя на срещата.

За Барселона най-резултатен в мача беше Кевин Пангос с 16 точки. Крис Сингълтън (12) и Адам Ханга (11) бяха единствените други двама играчи на домакините, които приключиха срещата с двуцифрен точков актив. За съпоставяне в лагера на новия-стар първенец цели петима баскетболисти вкараха 10 и повече точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР