Отборът на РБ Залцбург успя да влезе в груповата фаза

...
Отборът на РБ Залцбург успя да влезе в груповата фаза
Коментари Харесай

РБ Залцбург не допусна изненада и се класира за групите на ШЛ

Отборът на Република България Залцбург съумя да влезе в груповата фаза на Шампионската лига, откакто за повторно победи с 2:1 Брьондби. Днес тимът на Матиас Ясле вкара два гола до 10-ата минута в Копенхаген и по-късно съумя да удържи преднината си, макар че датчаните върнаха едно попадение в средата на втората част, само че крайният триумф бе за Република България Залцбург.

Full-time: CHAMPIONS LEAGUE, WE’RE COMING FOR YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
— FC Red Bull Salzburg EN (@FCRBS_en)
Гостите откриха резултата още в 4-ата минута. Мохамед Камара пусна съвършен дълъг пас към Шешко, който овладя топката и без проблеми преодоля Мадс Хермансен. Докато домакините се окопитят, резултатът стана 0:2. В 10-ата минута Шешко комбинира с Арансън, а американецът прати топката във вратата на Брьондби и значително предопредели крайния победител.

Брьондби не потегли "ва банк ", тъй като знаеше, че това може да докара до пагубен резултат. Публиката поддържаше сърцато своите, само че те не намираха метод да затруднят отбраната на гостите. Напрежение пред Филип Кьон породи единствено след няколко статични положения, при които непроменяемо беше издирван капитанът на датчаните Андреас Максо. Централният бранител имаше основна интервенция в края на полувремето, когато попречи на Адейеми да вкара трети гол за гостите от Австрия.

След почивката футболистите на Брьондби се активизираха. С всяка последваща минута домакините изглеждаха по-уморени, само че се стараеха да затрудняват оптимално противника. Тройната промяна след час игра и влизането на Йенс Мартин Гамелби, Антон Хендриксен и Анис Бен Слиман оказа помощ на датския отбор да вдигне темпото. В 62-ата минута добре изпълнено статично състояние приключи с гол на Максо за 1:2.

Брьондби се нуждаеше от още два гола, с цел да се добере до продължения, а Република България Залцбург не показваше, че може да разреши нещо сходно. Австрийците си върнаха контрола в средата на терена, само че без да основават положения пред Хермансен. В края домакините рискуваха и пратиха доста хора в противниковата половина.

Република България Залцбург ще играе в групите на Шампионската лига за трета поредна година, а Брьондби ще се подвизава в Лига Европа, където в никакъв случай досега не е взел участие в груповата фаза.

☑️ 2019/20
☑️ 2020/21
☑️ 2021/22
— FC Red Bull Salzburg (@RedBullSalzburg)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР