Отборът на РБ Лайпциг постигна ценна победа с 2:1 срещу

...
Отборът на РБ Лайпциг постигна ценна победа с 2:1 срещу
Коментари Харесай

Биковете обърнаха Зенит, за да поведат в групата

Отборът на Република България Лайпциг реализира скъпа победа с 2:1 против състава на Зенит в трети конфликт от група G на Шампионската лига. Попаденията за "биковете " означиха Кинрад Лаймер и Марсел Забицер, до момента в който за гостите откриващото попадение в срещата беше маркирано от Ярослав Ракитски.

Двубоят стартира в ужасно движение от страна на домакините, като още в първата минута на срещата Конрад Лаймер насочи удар от към 25 метра разстояние, който беше избит със сетни сили от вратаря на Зенит Михаил Кержаков.

Въпреки ранния напън на Лайпциг и няколко благоприятни условия пред вратата на Кержаков първият гол в срещата беше за гостите от Русия. След изчистено центриране от бранителите на немския отбор топката попадна в краката на Ярослав Ракитски, който с туповен шут от към 30 метра разстреля Петър Гулаши, с цел да даде неочакван задатък на Зенит.

Резултатът се резервира подобен до почивката, само че при започване на втората част момчетата на Юлиян Нагелсман още веднъж натиснаха педала на газта. В 49-та минута резултатът беше подравнен. След многоходова композиция топката стигна до Марсел Забицер на дясното крило, който откри придвижването на Конрад Лаймер от втора позиция. Полузащитникът пое добре и приключи от към 10 метра, с цел да направи резултаат 1:1.

Само 9 минути по-късно обратът беше цялостен и то по какъв метод. След ново последователно нападание левият бек на германците Лукас Клостерман откри Забицер на задната на границата на наказателното поле. Нападателят пое добре на гърди и от въздуха насочи по неспасяем метод топката в скобата на вратата на Михаил Кержаков.

След като резултатът стана 2:1 темпото понижа, като до края на мача резервата Матеус Куня изпусна да направи триумфа на Лайпциг по-убедителен.

Така немският отбор излезе отпред на Група G с актив от 6 точки, до момента в който Зенит остана на третата позиция с актив от 4 пункта след 3 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР