Отборът на РБ Лайпциг постигна трудна, но заслужена победа с

...
Отборът на РБ Лайпциг постигна трудна, но заслужена победа с
Коментари Харесай

Голова драма прати Лайпциг обратно в топ 3

Отборът на Република България Лайпциг реализира сложна, само че заслужена победа с 4:2 при гостуването на Кьолн в финален дуел от 29-тия кръг на немската Бундеслига. В голова драма момчетата на Юлиан Нагелсман съумяха да извърнат, откакто инкасираха ранен гол. Попаденията за "биковете " бяха дело на Патрик Шик, Тимо Вернер, Дани Олмо и Кристофър Нкунку. За играчите на треньора Маркус Гиздол точни бяха Йон Кордоба и Антони Модест.

Първото съществено състояние за гостите пристигна още в 4-та минута. След диагонален пас към десния бек Нордин Мукиеле французинът пласира центриране от въздуха към наказателното поле, където Тимо Вернер насочи удар от не повече от 10 метра, само че Тимо Хорн се намеси ослепително, с цел да отрази заплахата.

Само три минути по-късно обаче "козлите " не простиха неправилност в отбраната на Лайпциг. Флориан Кайнц съумя да откри превъзходен извеждащ пас към Елвис Речбекай, който нацели гредата от дребен ъгъл. При добавката обаче Йон Кордоба беше безмилостен, разстрелвайки Петър Гулачи за 1:0 отблизо разстояние.

В 14-та минута Кордоба имаше късмет да удвои задатъкът на своя отбор. След центриране на Бено Шмид от левия фланг стрелецът се извиси над Упамекано, само че ударът му не затрудни изключително Гулачи.

Шест минути по-късно Лайпциг върна равенството на терена. След центриране на левия бек Анхелиньо Патрик Шик се оказа най-съобразителен, надскачайки безапелационно бранителите на домакините и препарирайки Тимо Хорн за 1:1.

След нескончаем интервал, в който на терена не се случваше нищо забавно, момчетата на Юлиан Нагелсман въпреки всичко съумяха да реализират цялостен поврат до полувремето. В 38-та минута, след хубава композиция през центъра Конрад Лаймер изведе Кристофър Нкунку самичък против Хорн и с елегнатен прехвърлящ удар французинът направи резултата 2:1.

Само пет минути след рестарта на срещата гостите нанесоха трети удар. След осъществяване на корнер за Кьолн Петър Гулачи улови топката умерено и с дълъг пас съумя да откри изцяло непокрития Тимо Вернер, който единствено против стража на домакините нямаше по какъв начин да изпусне за 3:1.

Само нови 5 минути по-късно обаче бяха нужни на "козлите ", с цел да понижат задатъка на Република България Лайпциг. След нов миг на съмнение в центъра на защитата на гостите Антони Модест съумя да овладее топката на границата на наказателното поле и с превъзходен обмислен удар от над 20 метра преодоля Гулачи за 3:2.

В 57-та минута головата полуда в Кьолн продължи. След осъществяване на ъглов удар за момчетата на Нагелсман Дани Олмо овладя избитата топка на границата на наказателното поле и с нов удар отдалеко не остави пансове за Хорн за 4:2.

В 66-та минута гостите трябваше да поведат с 3 попадения. След нова светкавична контраофанзива Тимо Вернер беше спрян от Хорн от дребен ъгъл, а при добавката Патрик Шик не съумя да оцели относително опразнената врата на домакините с глава.

Три минути преди края на срещата Антони Модест беше изведен зад отбраната на гостите, само че самичък против Гулачи не съумя да вкара и по този начин резултатът остана неизменен. По този метод Лайпциг изкезе 3-ти в класирането с актив от 58 точки след 29 мача. Кьолн, от своя страна, остава 11-ти с 34 пункта.

Кьолн - Република България Лайпциг 2:4

1:0 - Йон Кордоба (7)

1:1 - Патрик Шик (20)

1:2 - Кристофър Нкунку (38)

1:3 - Тимо Вернер (50)

2:3 - Антони Модест (55)

2:4 - Дани Олмо (57)

Ето и стартовите 11-торки на двата отбора:

Кьолн : Хорн, Шмид, Чикос, Лайстнер, Катербах, Шкири, Хектор, Кайнц, Речбекай, Якобс, Кордоба (Модест - 24); (4-2-3-1)

Треньор: Маркус Гиздол

Република България Лайпциг: Гулачи, Анхелиньо, Клостерман, Упамекано, Мукиеле, Лаймер, Забицер, Нкунку, Олмо, Шик, Вернер; (4-4-2)

Треньор: Юлиан Нагелсман
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР